Prin intermediul PNRR, România va putea beneficia de 29,2 miliarde de euro, granturi și împrumuturi, pentru a-și redresa economia, ca urmare a pandemiei.

Un plan pentru dezvoltarea României, PNRR cuprinde proiecte de investiții și reforme în infrastructură, educație, sănătate, mediu și digitalizare.

Toți românii vor beneficia de acești bani. PNRR urmărește distribuirea geografică echitabilă a fondurilor, acoperă nevoile de dezvoltare a tuturor regiunilor României.

La inițiativa europarlamentarului și președintelui #PNLGiurgiu, Dan Motreanu, eurodeputații români, membri ai Grupului PPE în Parlamentul European, au trimis Ursulei von der Leyen o scrisoare prin care îi solicită să susțină în Consiliu accesul României la spațiul Schengen. Comunicarea Comisiei din 2 iunie 2021 și rezoluția Parlamentului European din 8 iulie 2021 confirmă faptul că România îndeplinește condițiile necesare pentru aplicarea acquis-ului Schengen. România este o țară UE cu o mobilitate a cetățenilor, a forței de muncă foarte ridicată, accesul la Schengen va reduce costurile operaționale și de investiții directe pentru lucrătorii transfrontalieri, turiști, transportatorii rutieri de mărfuri și administrațiile publice, cu efecte benefice asupra economiei României și asupra funcționării pieței interne a UE.

A transmis Gabriela Horga, Deputatul PNL de Giurgiu.

#PNRR #EPP #Româniaînschengen