Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, a mulțumit României pentru ajutorul dat refugiaților din Ucraina. Ursula von der Leyen a vizitat România și s-a întâlnit cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă.

Ursula von der Leyen: „România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume când a început războiul. România ajutat toţi refugiaţii de la Vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente. Oamenii şi-au deschis uşile propriilor case pentru refugiaţi, s-au organizat prin mediile de socializare misiuni de strângere de fonduri, populaţia română este pregătită să primească refugiaţii. România nu doar că îi primeşte în casele lor pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova. România a asigurat medicamente pentru Ucraina. Dumneavoastră sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate în sânul Europei. Vă mulţumesc din suflet pentru exemplul dat”.

Klaus Iohannis: „Îi mulțumesc președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru prezența sa în România, în aceste momente atât de dificile pentru întreaga regiune. Am discutat intensificarea sprijinului, mai ales umanitar, către Ucraina și apreciez susținerea acordată de doamna Von der Leyen pentru înființarea pe teritoriul României a unei facilități logistice, un centru care să permită colectarea și transportul donațiilor internaționale în domeniul ajutorului umanitar. Am discutat astăzi și despre securitatea energetică pentru că dependența Uniunii Europene de gazul rusesc trebuie terminată! Pentru România, decizia este clară: independență energetică prin investiții în regenerabile și în sectorul nuclear civil. Vom continua să lucrăm îndeaproape cu Comisia Europeană. Unitatea, coordonarea şi reacția rapidă pentru Ucraina sunt principalele noastre atuuri.”

#solidaritate #Romania #StandWithUkraine

#RepublicaMoldova

(Gabriela HORGA- deputat PNL Giurgiu)