Realizarea racordării la canalizare în toate cele patru sate ce fac parte din comuna Adunații Copăceni, este unul dintre proiectele pe care primarul Daniel Rusu și le-a propus la începutul mandatului său. 

Proiectul beneficiază de o finanțare nerambursabilă de un milion de euro din fonduri europene (AFIR) prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“ .

Acesta este un program multianual, finanțat de la bugetul de stat, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, și are ca obiectiv general creșterea coeziunii teritoriale prin echiparea unităților administrativ-teritoriale cu dotări tehnico-edilitare și de acces la căile de comunicație, îmbunătățirea atât a condițiilor de viață, cât și a standardelor de muncă pentru toți locuitorii României.

Daniel Rusu ne declara: „Au sosit componentele stației de epurare a apelor uzate, ultima etapă a implementării sistemului de canalizare în satul Dărăști-Vlașca. Vă aduc la cunoștință că acest proiect beneficiază de o finanțare NERAMBURSABILĂ de un milion de euro din fonduri europene (AFIR) și reprezintă doar unul dintre proiectele de succes pe care ni le-am propus și le-am implementat”.

Întrebat în cât timp se va finaliza acest proiect, primarul ne-a spus: „În maxim, 2-3 luni de zile dorim ca această lucrare să fie finalizată”.

Cu toate acestea, suma nu a fost suficientă pentru a acoperi întregul sat, rămânând câteva străzi care au fost deja cuprinse într-un proiect care va fi implementat în viitorul apropiat și anume pe străzile Dragomăneasa, Linia Mare, Linia Mică și FND-ul”.

Trebuie precizat faptul că 45% din valoarea întregului proiect, a reprezentat doar valoarea stației de epurare, o stație profesională, care va beneficia de tratament biologic.

Primarul a dorit, de asemenea, să mulțumească tuturor celor care au sprijinit acest proiect, dar și consilierilor locali, Ciucă Constantin -Bratu și Radu Licuță care au înțeles oportunitatea și necesitatea acestui proiect, chiar dacă și-au atras critici vehemente din partea colegilor de partid care s-au opus acestei inițiative.

(Ana Magheru)