Gabriela Horga: Orașe bombardate, tancuri pe străzi, oameni care fug disperați și îngroziți din calea militarilor ruși, atacuri cibernetice, servicii bancare blocate

0
262

Sunt imaginile și faptele care ne vin după ce Vladimir Putin a decis să atace Ucraina, un stat independent.

Agresiunea inițiată de Vladimir Putin reprezintă o încălcare a dreptului internațional.

Comunitatea internațională, în primul rând NATO și UE, trebuie să ia măsuri ferme de sancționare a agresorului. Este o sfidare pe care Vladimir Putin o adresează întregii comunități internaționale, după ce, prin toate declarațiile sale, a trasat clar planurile pe care le are: refacerea fostei URSS și a sferei de influență în Europa de Est.

În aceste momente, gândurile noastre se îndreaptă către românii din Ucraina. MAE a înființat deja o celulă de criză pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români aflați pe teritoriul ucrainean.

Vedem cât de important este că România este membră NATO și are garanții de securitate. Președintele Klaus Iohannis a subliniat clar că niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa.

România cere activarea Articolului 4 din Tratatul NATO, care înseamnă mecanism de consultare între Aliați. Articolul 4 se activează dacă un stat membru NATO consideră că este amenințată integritatea sa teritorială, independența politică sau securitatea.

#NuRazboi

Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu