Gabriela Horga: „Marcel Ioan Boloș este propunerea PNL pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării”.

0
137

„În fruntea acestui minister este nevoie de un om cu experiență și rezultate în atragerea fondurilor europene. În perioada următoare, prioritatea Guvernului trebuie să fie atragerea fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în cadrul căruia digitalizarea este o componentă de bază.

Marcel Bolos a făcut performanță în domeniul atragerii fondurilor europene, în toate instituțiile în care a lucrat, fie că vorbim de Primăria Oradea, de ADR Nord-Vest sau de Ministerul Fondurilor Europene, pe care l-a condus între noiembrie 2019-decembrie 2020. Sumele atrase din fonduri europene nerambursabile în perioada cât a fost ministru al Fondurilor Europene au fost la cel mai ridicat nivel de la aderarea României în Uniunea Europeană: plăți încasate în valoare de peste 6 miliarde de euro.

Să nu uităm rolul jucat de Ministerul Fondurilor Europene, în perioada mandatului său, în combaterea efectelor pandemiei prin investiții în sănătate sau educație. Sume importante din bugetul european au intrat direct în economie sub formă de granturi și au ajutat la susținerea mediului de afaceri și angajaților.”

Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu