Gabriela Horga, Deputat PNL: „O componentă cheie pentru județul Giurgiu este educația…”

0
290

…De aceea acționăm pentru reducerea abandonului școlar.

Din banii alocați recent de către guvern, 1,8 milioane de lei sunt pentru asigurarea căldurii în școlile din municipiul Giurgiu până la sfârșitul anului. Suma a fost obținută de președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, cu sprijinul Guvernului Nicolae Ciucă.

Toate cele 27 de unități de învățământ din județul Giurgiu care au aplicat vor primi finanțare prin Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Este un program finanțat prin PNRR.

Folosim și fonduri naționale.

Recent, Guvernul Nicolae Ciucă a aprobat o ordonanță de urgență care prevede că preşcolarilor şi elevilor din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat li se va acorda, zilnic, cu titlu gratuit, o masă caldă.

La preluarea guvernării de către PNL, 50 de școli beneficiau de acest program. În 2020, numărul acestora a fost majorat la 150, iar anul acesta au fost efecutate trei majorări – de 150 la 300, de la 300 la 350 și de la 350 la 450.

13 școli și un liceu din județul Giurgiu sunt incluse în acest program, față de 4 școli câte au fost incluse în anul școlar trecut și față de ZERO când Dan Motreanu a venit aici și Mina conducea acest județ. Asta înseamnă preocuparea pentru oameni și nu doar la nivel delcarativ! La nivelul județului Giurgiu vorbim acum de 5785 de copii beneficiari, față de 1.333 în ediția anterioară din : Florești-Stoenești, Stănești, Hotarele, Bolintin-Deal, Ghimpați, Toporu, Herăști, Schitu, Vedea, Bucșsani, Răsuceni, Vărăști, Mihai Bravu, Cosoba.

Prin acest program se previne excluziunea socială, abandonul şcolar şi se îmbunătățesc performanţele şcolare. Copiii nu mai absentează de la școală și au o masă caldă la o oră fixă.

(Gabriela Horga – Deputat PNL de Giurgiu)