„Conducerea județeană a PNL Giurgiu a votat în unanimitate ambele moțiuni: „PNL-Forța Dreptei”, depusă de președintele PNL, Ludovic Orban, și „România liberală”, depusă de premierul Florin Cîțu – pentru a putea fi prezentate și votate în cadrul Congresului PNL din 25 septembrie.

Potrivit statutului PNL, un proiect de moțiune devine moțiune acceptată ce se dezbate în congres dacă întrunește susținerea a cel puțin zece conduceri județene.

Conducerea județeană nu poate da mandat imperativ delegaților la congres pentru a vota sau nu o anumită moțiune. Cei care au dreptul să hotărască viitorul PNL sunt membrii din organizațiile de bază.

Respectând spiritul democratic și statutul partidului, președintele PNL Giurgiu, Dan Motreanu, a anunțat că fiecare dintre delegații organizației Giurgiu la Congresul din 25 septembrie va vota aşa cum îi dictează conştiinţa: „Las la opţiunea fiecărui delegat de a alege aşa cum îi dictează conştiinţa şi cum înţelege el că trebuie să fie condus Partidul Naţional Liberal”.

Ne dorim o competiție onestă, bazată pe principii, la finalul căreia PNL să fie un partid mai puternic. Principalul obiectiv al PNL este îndeplinirea promisiunilor pe care le-am făcut cetățenilor în campania electorală.

Avem angajamente luate în fața românilor și trebuie să păstrăm respectul oamenilor, să le spunem adevărul, să nu le spunem că albul este negru sau că negrul este alb. Suntem într-o criză politică și, pentru a ne realiza programul de guvernare, viitoarea conducere a PNL trebuie să găsească soluția pentru ieșirea din această criză”.

(Gabriela Horga – Deputat PNL  de Giurgiu)