Gabriel Bădălău a fost trimis în judecată de procurorii DNA! Vezi ce acuzații i se aduc…!

0
630

Gabriel Bădălău a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în dosarul în care este acuzat că ar fi dat mită unui primar din Giurgiu pentru un contract de rețea de alimentare cu apă. 

Gabriel Bădălău ar fi continuat să facă plățile în cadrul contractului, deși lucrările erau neconforme. Mita s-ar fi ridicat la 35.000 de lei, într-o primă tranșă, potrivit procurorilor anticorupție.

Acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Gabriel Bădălău:

În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 354/VIII/3 din 22 martie 2023, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a unui inculpat, administrator al unei societăți comerciale, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În contextul derulării unui contract încheiat de primăria unei comune cu o asociere de firme (din care făcea parte și societatea administrată în fapt de inculpat), ce avea ca obiect „Înființare rețea de alimentare cu apă în satele …, comuna …, județul Giurgiu”, în lunile octombrie 2021 și noiembrie 2022, omul de afaceri, cercetat în prezenta cauză, împreună cu o altă persoană, i-ar fi oferit bani, prin intermediar, primarului comunei respective, după care tot în luna noiembrie 2022, aceluiași edil, i-ar fi promis un procent de 7% (344.000 lei) din valoarea contractului, pentru ca, în schimb, acesta din urmă să efectueze în continuare plățile către firma respectivă, chiar și pentru lucrări neconforme.

Sursa: DNA

(Jurnal)