Fraze monumentale, din ”puțul gândirii” ministrului Agriculturii, Petre DAEA!

0
316

Vă oferim în rândurile de mai jos, câteva din  frazele monumentale ale Ministrului Agriculturii, Petre Daea, multe dintre ele părând fără cap și fără coadă, dar care cu siguranță vă vor distra, stârnindu-vă un mare semn al mirării…!

”Eu când cad din pom întâi, mă uit dacă am coaste rupte, pe urmă mă scutur şi abia pe urmă încep să zbier, nu zbier înainte.”

”Îmi dau și un picior dacă țara mi-o cere. Rețineti bine ce vă spune Petre Daea, nu puneți la îndoială.”

”Dacă vreţi, vă iau cu mine pe teren, să vedeţi ce lume deşteaptă e în România! Da’ să ştiţi că nici io nu ştiu unde ajung!”

”Sunt 12 milioane de oi. Au trei kilograme oaia. O plapumă cât ar fi? Trei kilograme. Ar fi 12 milioane de plăpumi în România pentru săracii ăştia.”

”Pe mine nu mă interesează câte picioare are porcul, nu mă interesează guiţatul porcului. Pe mine mă interesează porcul la 110 kilograme, aşa cum spune legea!”

”O să mergeţi cu mine când vreţi ca să vă arăt în intimitatea cunoaşterii cum se poate determina o producţie de grâu văzând doar frunzele. Eu ştiu unde se caută spicul.”

”Oaia merge întotdeauna cu capul în jos pentru că îi este ruşine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuţiile despre această specie extrem de importantă pentru ţară, necesară şi foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate.”

Dacă vă conving că nu e bine, ne ferim de rău„.

Când desfaci pănușile și ai luat ciucălăul în mână, e temperatura atât de ridicată, aproape te încălzești!”

„Eu pot să traversez calea ferată, dar după ce trece trenul!”

Orice comentariu este inutil și nu ar putea egala pitorescul, infantilismul pe alocuri  și ridicolul acestor fraze monumentale, fraze care întrec anecdoticul celebrelor analize din lucrările candidaților la examenele de Bacalaureat.

„Au stat în solarii cu foc, cu haine suplimentare peste ei, îmbrăcându-se suplimentar, îmbrăcându-se cu haine mai groase pe ei, cu mâinile.

”Legumele nu se fac decât în genunchi.”

Pe agricultori îi trezește munca și îi culcă oboseala.”

„Sunt un om mai mult în cizme decât în pantofi.”

„Mi-ați brodat intrarea cu produse pe care le faceți aici.”

„Sunt acasă și îmi doresc să dau răspunsurile acum sau mai târziu.”

„Nu dau respectul, îl port! „

„Eu nu sunt producător de vorbe, eu sunt producător de fapte.”

„Într-un nod îngust nu poate să intre toată apa din Prut și atunci vor rămâne doar situațiile neclare (??)”

Mie nu-mi sună mintea: „ocupat”!

”Găinile stau în coteţul lor, io în al meu!”

Ne întrebăm,  retoric, cum ar arăta un dialog între ministrul nostru și omologii săi europeni?  Probabil ca behăitul plin de mister și de abstract al celei pe care ministrul Agriculturii o consideră ”o statuie vie”: oaia…!

Vorba lui nea Petrică: ”Astăzi, oaia are doar dorinţa de a fi înţeleasă” !

(Jurnal)