Pisica primită moștenire de primarul Sectorului 6, de la fostul edil, s-a obișnuit deja cu noua conducere și chiar participă la ședințele din primărie. Azi dimineață, înainte să ajungă primarul în instituție, Miți și-a făcut rondul obișnuit, prin curte. Apoi a intrat în primărie chiar pe ușa principală. I-au deschis-o, ca de obicei, polițiștii locali.

– Ți-e sete? Păi intri-n baltă și apoi mergi pe biroul primarului?

De șase ani și mai bine, de când trăiește-n primăria Sectorului 6, Miți are deplină libertate. E la al treilea primar. A tors și pe scaunul lui Rareș Mănescu și pe-al lui Gabriel Mutu. Acum, are la dispoziție biroul lui Ciprian Ciucu.

N-are legitimație de serviciu și nici card de acces, dar, ca orice VIP… intră în primărie doar pe ușa principală.

De la ușă… pe scări, la etaj. Și de acolo… acasă, în biroul primarului. Când el lipsește… îi deschide secretara.

– Hai, iubita lui mama!

După patru ani cu social democratul Gabriel Mutu, Miți e acum în tabăra liberală.

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6: E pisica primăriei. De obicei, ușa de la terasă este deschisă. Intră nestingherită. Se duce și mănâncă acolo, are mâncarea. După ce are burta plină, vine, se așează pe unul din scaunele de aici, de la masă. Sau vine la mine pe birou. Coincidența face să semene foarte mult cu pisica mea din copilărie. Și la comportament. Și la aspect, fix așa arăta pisica mea și-o chema tot Miți. E o mare coincidență și deja o îndrăgesc pe noua… Miți.”

În timpul interviului, Miți a tors impasibilă pe un scaun.

Ciprian Ciucu: „Participă, participă (la ședințe)! Dacă nu sunt toate scaunele pline… ea ocupă un scaun, de obicei!

(preluare digi24.ro)