FOTBAL.  Au fost desemnate echipele celor două miniserii din Liga județeană, a 4-a și a 5-a

0
169

Sâmbătă și duminică,  14 și 15 februarie a avut loc la sediul AJF GIURGIU o întâlnire cu reprezentanții echipelor de Liga a IV-a și a V-a, din sudul județului,  pentru a se stabili,  împreună cu conducerea Asociației Județene de Fotbal (AJF), modalitatea și condițiile de reluare a campionatului de fotbal. 

     După un an de întrerupere și cu un dor de fotbal nemăsurat,  delegații echipelor au avut disponibilitate maximă  pentru a găsi o formulă potrivită acestei perioade vitrege pentru sport, astfel încât autoritățile să aprobe desfășurarea meciurilor.

Pe moment Federația Română de Fotbal așteaptă ca Ministerul Sportului să aprobe un protocol adecvat fotbalului mic, de nivel județean, pentru ca fiecare Asociatie Județeană să-și organizeze și să stabilească, în funcție de numărul de echipe, formula de desfășurare a competițiilor.

Sâmbătă, conducerea AJF GIURGIU a oferit delegaților echipelor de Liga a IV-a o formulă inedită de desfășurare, adaptată situației  generate de pandemie. Astfel, seria de Sud ar fi împărțită în două miniserii a câte 8 echipe, fiecare , pe criterii geografice.

 Prima serie ar cuprinde echipele: S.C.M. Dunărea Giurgiu, Voința Slobozia, Energia Remus,  Dunărea Oinacu, Viitorul Vedea, AS Sporul Izvoru., AS Unirea Izvoarele.

 Din cealaltă miniserie ar face parte echipele: AS. Mihai Viteazul Calugareni, Argesul Hotarele, Gigantii Varasti,  AS Real Colibasi,  AS Gloria Comana, AS Vointa Daia și, AFC Victoria Adunatii Copaceni.

 Primele două echipe clasate din cele două miniserii ar urma să joace semifinalele și finala pentru a stabili câștigătoarea seriei Sud, si a înfrunta apoi echipa câștigătoare din seria de nord.   Această formulă este deocamdată la stadiul de schiță,  urmând a fi definitivată după întâlnirea de sâmbătă, 20 februarie, cu delegații echipelor din nord.

(Iulică Ivan)