Invitat la o emisiune a celor de la B1 Tv , giurgiuveanul Nelu Iordache , fostul rege al asfaltului, patron al firmei Romstrade și a Companiei aeriene Blue Air a făcut  zilele trecute câteva dezvăluiri uluitoare , din care vă oferim și noi câteva fragmente.

Întrebat dacă sunt persoane interesate care sa preia Compania  Blue Air , Nelui Iordache a spus: Din câte ştiu eu, dna de la Bruxelles si Răcaru, nu sunt prosti să accepte sa fie interfaţe, dar mai sunt două persoane sărace şi intelectual şi moral dar mai mult nu ştiu.

Reporter: Cum, dumneavoastră cu aşa o mare companie, nu stiţi cine vrea să v-o fure?

Nelu Iordache : Nu am cum să aflu… Tata nu e  securist, iar mama nu e  miliţiancă.

 

Rep: Din căte ştiu eu, dumneavoastră intenţionaţi să faceţi un aeroport la Adunaţii Copăceni.

N.I: Da şi încă este în vigoare.

 

Rep: La Otopeni se intenţionează să se facă un nou terminal, şi, din câte am aflat,  terenurile aparţin la doi oameni de afaceri celebri ,care vor lua toată spuma noului terminal, iar dumneavoastră veţi ramâne să plantaţi copaci la Adunaţii Copăceni. Care sunt mizele în această piaţă foarte mare ?

N.I: Banii din aviaţie nu sunt din companiile aeriene, banii sunt din aeroporturi. Dumneavoastră când plecaţi de pe aeroport, plătiţi 24 euro care se duc în buzunarul aeroportului, iar în afară de asta dumneavoastră mai plătiţi încă  5-7 euro.  Acestea sunt  taxe adiacente, de exemplu de la cei care duc bagajele, companiile aeriene care folosesc pista … Acestea sunt taxe directe  şi mai sunt taxele indirecte, cum ar fi de la cafeaua aceea pe care o beţi, de 15 lei, iar în total dă undeva pe la 30 euro.

 

Rep: Cine ia banii aceştia?

N.I: Banii aceştia îi ia aeroportul, iar din banii aceştia se plătesc serviciile prestate .

 

Rep: Cine prestează aceste servicii?

N.I: Sunt diferite firme care fac curaţenie, care fac pază…Cui aparţin aceste firme ? Cine sunt patronii? Nu ştiu, nu cunosc. Sunt firme de IT care sunt foarte importante, mai sunt şi altele, aceste firme au câte două, trei sute de angajaţi, maxim patru sute, în rest companii care prestează servicii. Deci este o mare miză financiară. Calculaţi câţi pasageri sunt pe an, cam șapte, opt milioane, nouă milioane… Înmulţiţi cu 30 euro, aceştia sunt bani direcţi, fără inchirieri de spații comerciale . Și acolo sunt undeva la 20-25 %, şi se strâng undeva la 400-500 milioane de euro pe an.

 

Rep: Deci, cam jumătate de miliard de euro pe an.

N.I: Da, aeroportul Otopeni încasează mult mai mult decât încasează multe alte companii. Interesant este unde se duc aceşti bani.

 

Rep: Revenind la povestea cu domnul Ponta.După de aţi dat acea declaraţie în această emisiune, domnul Ponta a dat nişte replici. În primul rând nu a negat acea întâlnire de pe aeroportul din Bacău, în schimb a declarat : „ Nelu Iordache o ducea gratis pe Elena Udrea cu avionul! ”

N.I:  Atunci el era prieten cu ”Antena 3”, erau în familie,  şi oriunde apărea Elena Udrea cu avionul sau elicopterul, ei ajungeau la mine.

 

Rep: I-ați dat doamnei Elena Udrea avion?

 N.I: În afară de ”Blue Air”, eu mai aveam o companie care se numea  Vectra Service SERVICE şi avea în dotare două elicopere şi şase avioane mici care făceau pe taxi. Ce să vă spun de doamna Udrea ? Bărbată-su venea cu sacoşa  cu lovele şi plătea cursa. Într-o zi vine unul la mine, ma scoală din somn şi îmi spune că Elena Udrea a luat un avion.

 

Rep: Deci, bărbată-su îi plătea cursa.

 N.I: Da, venea seara sau dimineaţa şi îi plătea drumul. Lua chitanţă omul şi eu stăteam liniştit. Diferenţa dintre Udrea şi Ponta era că, asta plătea iar Ponta nu. Într-o zi, mă sună acel individ care se ocupa de companie şi îmi spune,  ca a venit unul care zboară cu Ponta, asta era prin 2010, 2011 şi vrea să plătească numai combustibilul..

 

Rep: Unu care zboară cu Ponta?

 N.I: Da, dar nu vreau să-i dau numele. Dacă vrea Ponta să spună… Să spună el, eu nu vreau.

 

Rep: Adică nu-ţi plătesc chirie, ci numai combustibilul?

N.I: Eu l-am întrebat dacă îi trebuie avionul, dacă nu, să îl dea de pomană.

 

Rep: I l-aţi dat de pomană domnului Ponta?

N.I:  Danu l-am dat de pomană, doar acolo…

 

Rep: Persoana care a venit cine era ?

N.I:Nu spun, să spună domnul Ponta.

 

Rep: Era cumva domnul Ghiţă ?

N.I: Nu ştiu exact.

 

Rep: Pe domnul Ghiţă îl cunoaşteţi ?

N.I: Da.

 

Rep: Cât de bine?

N.I: Foarte bine. Am şi băut împreună.

 

Rep: N-aţi fost la Belgrad?

N.I: Nu. Aveam doar prieteni comuni.

 

Rep: Aveţi prieteni comuni, de exemplu domnul Ponta sau din SRI?

N.I: Nu, nu miliţieni, aveam ingineri.

 

Rep: Nu i-aţi zis domnului Ghiţă despre problemele cu Ponta ?

N.I: Nu. Într-o zi, vine unul la mine şi îmi spune că Ghiţă este la un restaurant şi se duce si el. Mie îmi spune să nu mă duc pentru că vrea Ponta să mă aresteze.

 

Rep: După doi ani, dupa ce a-ți iesșt din puşcărie, nu i-ați spus lui Ghiţă de ce a zis la restaurant că vrea Ponta să vă aresteze?

N.I: După ce am ieşit din închisoare, am avut arest la domiciliu şi după ce am terminat eu l-au luat pe el şi nu ne-am mai întâlnit.

 

Rep:Nu eraţi curios?

N.I: Ba da, dar să mă duc la Belgrad  (…)

 

Rep: Vi s-a cerut denunţul a trei persoane, ati  spus dumneavoastră: Udrea, Anca Boagiu şi Ludovic Orban. Stiţi că ați fost numit în presă.”scriitorul de la DNA”, cică ați fi scris mult.

N.I: Această poreclă „SADOVEANU” e scoasă tot de Antena 3. Singurul denunuţ pe care l-am făcut şi îl susţin a fost împotriva lui ….

 

Rep: Procurorul i-a închis dosarul?

N.I: Păi intrebaţi procurorul, este procurorul care i-a facut dosarul lui Puiu Popoviciu. M-a chemat şi pe mine sa ma întrebe dacă mai am ceva de declarat, i-am spus că nu şi a închis dosarul.

 

Rep: A zis domnul Dragomir că v-au vrut capul pentru că aveaţi legaturi politice. S-a zvonit în presă că eraţi un apropiat al liberalilor, al lui Ludovic Orban. 

N.I:  Pe Ludovic Orban l-am cunoscut inainte de a fi în poziţia aceasta, dar de la al cunoaşte şi până a face ceva cu el, e diferenţă ca de la cer la pământ.. Ludovic Orban are o verticalitate şi chiar dacă unii îl tăvălesc….

 

Rep: Cum este ca lider al PNL?

N.I: Ar trebui să fie mai incisiv.La o asemenea opoziţie pe care o are, adică PSD sau ce a mai rămas din PSD pentru că Ponta şi cu gaşca lui i-a exterminat pe liderii pe care i-a avut partidul.

 

Rep: Păi Şova, tot el l-a băgat la zdup? Era prietenul lui.

N.I: Şova a fost o greşeală a sistemului. Adevaraţii lideri ai PSD nu mai sunt…!

.