L-ionescuInstanţa s-a pronunţat pe data de 19.09.2016, în procesul inculpatului Ionescu Laurenţiu Costel,  fostul director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Giurgiu.

Deşi lansase zvonul că va scăpa de toate acuzaţiile şi  că este nerăbdător să se întoarcă în funcţia de director pe care a   ”onorat-o” cu un dosar penal,  instanţa i-a deturnat planurile lui  IONESCU Costel Laurenţiu, fostul director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Giurgiu,  astfel că judecătorii au dispus trimiterea inculpatului în judecată  pentru săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată,  două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene şi o infracţiune de conflict de interese.

Fără prea multe alte comentarii,  vă prezentăm în rândurile de mai jos  hotărârea instanţei de judecată:

Respinge cererile şi excepţiile invocate de către inculpaţii Ionescu Laurenţiu Costel şi Prodan Adriana Roxana Elena cu privire la excluderea probelor administrate la urmărirea penală, necompetenţa Tribunalului Giurgiu şi neregularitatea sesizării instanţei. În baza art. 346 alin. 2 C.p.p. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 785/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Secţia de Combatere a Corupţiei prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii IONESCU LAURENŢIU COSTEL pentru săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată – prev. de art.322 alin.1 C.p. cu aplic. art.77 lit.a C.p., două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene – prev. de art.18/1 alin.1 din Legea nr.78/2000 şi o infracţiune de conflict de interese – prev. de art.301 alin.1 C.p., totul cu aplic. art.38 alin.1 C.p., PRODAN ADRIANA ROXANA ELENA pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în modalitatea participaţiei improprii – prev. de art.52 alin.3 C.p. rap. la art.322 alin.1 C.p. cu aplic. art.48 alin.1 C.p., fals în înscrisuri sub semnătură privată – prev. de art.322 alin.1 C.p., şi două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene – prev. de art.18/1 alin.1 din Legea nr.78/2000, totul cu aplic. art.38 alin.1 C.p., şi VLADOI LIVIA pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în modalitatea participaţiei improprii – prev. de art.52 alin.3 C.p. rap. la art.322 alin.1 C.p. cu aplic. art. 47 C.p. şi complicitate la folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente false, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene – prev. de art. 48 alin.1 C.p. rap. la art.18/1 alin.1 din Legea nr.78/2000, totul cu aplic. art.38 alin.1 C.p., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii IONESCU LAURENTIU COSTEL, PRODAN ADRIANA ROXANA ELENA şi VLĂDOI LIVIA.

Termenul de judecată se va stabili după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Prezenta se comunică Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Secţia de Combatere a Corupţiei şi inculpaţilor, conf. art.346 alin.1 – teza finală C.p.p.

Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu,  azi, 19.09.2016. 

Jurnal