Foștii prefecți și subprefecți din Buzău, Mehedinți, Prahova, Iași, Brașov, Harghita, Bistrița Năsăud și Hunedoara, schimbați din funcție după preluarea de către PNL a guvernării, i-au trimis premierului Ludovic Orban o Plângere Prealabilă în care solicită ANULAREA numirii în funcție a 31 de prefecți și subprefecți pe motiv de încălcare a legii și în care îl informează pe șeful Guvernului că dacă nu face modificările necesare, vor ataca în instanță, în contencios-administrativ, deciziile prim-ministrului referitoare la cei 31 de prefecți și subprefecți. Plângerea a ajuns joia trecută la cabinetul premierului, arată cei de la știripesurse.ro.

Printre cei 31 de prefecți și subprefecți a căror numire este contestată se află și Mirel Brăgaru, numit în această funcție pe data de 18 decembrie 2019.

Contactat telefonic, proaspătul subprefect al județului Giurgiu, Mirel Brăgaru, a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”:

Nu am cunoștință de așa ceva, în mod oficial. Ceea ce știu, este ceea ce s-a publicat în presă. Din punctul meu de vedere, nu consider că se poate vorbi despre încălcări ale legii în ceea ce privește numirea mea pe această funcție. Vom vedea ce se va întâmpla în continuare”, a mai precizat subprefectul Mirel Brăgaru.

(Jurnal)