Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu, umiliți la meciul Austriei cu Macedona de Nord, de pe Național Arena. Cei trei au fost trimiși  să stea la tribuna a II-a!

0
237

Primul meci disputat în România la un turneu final a produs o situație cel puțin ciudată dacă nu revoltătoare pe care Federația Română de Fotbal va fi obligată să o explice pe larg.

Astfel, duminică seara, pe Arena Națională, cei mai valoroși și mai titrați fotbaliști din istoria echipei naționale au avut parte de o surpriză  de proporții.

Cele trei uriașe glorii ale fotbalului românesc, internaționalii Hagi, Gică Popescu și Daniel Munteanu, au primit la meciul dintre Austria și Macedonia de Nord, bilete din partea Federației la… tribuna a II-a!?

Asta în vreme ce angajați ai FRF ,  împreună cu aproape toată crema politică a momentului  și nu în ultimul rând alături de procurorul-șef al DNA și șeful Direcției Naționale Anticorupție, care a stat în dreapta ministrului de Interne, au luat loc în tribuna VIP-urilor.

Așa cum scriu cei de la gsp.ro,  toți cei care au avut locuri la VIP au beneficiat și de un protocol de lux. În interiorul arenei, în spatele locurilor de la oficială, sub tribuna I, a fost amenajat un restaurant, în care toate oficialitățile au avut parte de mâncare și băutură ,  tip bufet suedez.

Conform acelorași surse,  în zona VIP a stadionului  au luat loc personaje extrem de puțin cunoscute publicului, dar care în momentul de față ocupă  funcții importante în organigrama FRF.

În urma acestui incident neplăcut, GSP a solicitat un punct de vedere  Federației Române de Fotbal…

Ce explicație a dat  FRF

Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I. Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA… 

Întrebat  dacă i se pare normală această situație umilitoare,  Gică Popescu a răspuns: „Pe oricare alt stadion din Europa am fi avut bilet la oficială. Pe Arena Națională am primit la tribuna a II-a! (…) Poate că la următorul Euro o să stau și eu la VIP. De fapt, sigur se va întâmpla așa. Și mai știu sigur ceva… ”

(Jurnal)