Fost director al Penitenciarului Giurgiu, judecat după ce a luat mită pentru eliberarea unui deţinut

0
1699

Fostul director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, Florin-Marian Antonescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, după ce a luat mită 4.000 de euro, pentru a facilita eliberarea condiţionată a unui deţinut, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). El a fost ridicat marţi, 17 octombrie, şi asupra lui s-a instituit măsura reţinerii preventive. 

În acelaşi dosar sunt inculpaţi şi Ion Cicu, de dare de mită, şi Petruş Savelie, de complicitate la dare de mită şi complicitate la luare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, la sfârşitul lunii decembrie 2014, Antonescu, în calitate de director adjunct al Penitenciarului Giurgiu, ajutat de Savelie a primit de la Ion Cicu suma de 4.000 euro, pentru a facilita liberarea condiţionată a fiului acestuia din urmă.

În 30 decembrie 2014, ulterior primirii sumei respective, a fost întrunită comisia de liberări condiţionate din care a făcut parte şi Florin Antonescu, toţi membrii comisiei votând negativ cererea de liberare condiţionată a deţinutului, propunând totodată Judecătoriei Giurgiu amânarea cererii respective.

„Ulterior, la data de 17 februarie, instanţa de judecată a admis cererea de liberare condiţionată a deţinutului respectiv”, susţin anchetatorii.

În acest dosar, procurorii au pus sechestru asigurător asupra unui imobil ce aparţine lui Antonescu.

Pentru a instrumenta acest caz, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Dosarul va fi soluţionat de magistraţii Tribunalului Bucureşti cu propunerea de a se menţine măsura preventivă şi asiguratorie dispuse în cauză.

După plecarea sa din cadrul Penitenciarului Giurgiu, Florin Antonescu a lucrat în cadrul unei alte instituţii din Giurgiu, colegii săi de la ultimul loc de muncă având numai cuvinte de laudă la adresa acestuia, totodată exprimându-şi speranţa că el va reveni, cât mai curând, alături de ei. 

(Jurnal)