Premierul recent demis, Florin Cîțu a anunțat, joi, că certificatul verde ar putea fi introdus peste tot în România, inclusiv în magazine și supermarketuri.

 Astfel, accesul in magazine s-ar putea face doar pe baza certificatului verde, a unui test negativ sau cu dovada trecerii prin boală.   Fostul premier susține că nu este vorba despre o restricționare, ci doar de o … ”triere”.

Asta nu e o restricționare, este doar o triere. Nu este o restricționare. Dacă te vaccinezi, dacă ai trecut prin boală, dacă ești testat.. Deci sunt 3 variante, simple. Și când mergeți la doctor, să știți, trebuie să te testezi pe proprii bani, dacă vrei să mergi la spital. Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine, da.” – a spus premierul demis Florin Cîțu.

El a susținut că, deși Guvernul pe care îl conduce este unul cu puteri limitate, după ce a fost demis în Parlament, aceste noi restricții ar putea fi impuse printr-un proiect de lege în Parlament.

Întrebat dacă se are în vedere caranatinarea Bucureștiului, având în vedere rata foarte ridicată a cazurilor de infectare cu Covid-19, ell a declarat că, în acest moment, nu s-a luat în calcul acest lucru şi a subliniat că autorităţile au în vedere alte măsuri pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, premierul demis a precizat că a avut o discuţie cu ministrul interimar al Sănătăţii în vederea impunerii certificatului verde în orice activitate economică.

Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii a fost acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activităţile pe care le avem în România, la orice activitate unde intrăm în contact cu persoanele, să avem acest certificat verde, activităţi economice. Şi dacă dorim în continuare să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat, încă, despre a reduce numărul orelor de funcţionare în weekend, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important şi ne gândim la acest lucru”, a mai declarat Florin Cîţu.