Încet, dar sigur, continuă modernizarea tuturor porturilor de pe malul românesc al Dunării. După aprobarea în Comisia Tehnico-economica a Ministerului Transporturilor, infrastructurii și Comunicațiilor a studiilor aferente modernizării porturilor Corabia, Calafat și Giurgiu, urmează restul porturilor Dunării fluviale.

Alexandru Hagiiani, secretar de stat, împreună cu directorul general APDF Giurgiu, Florian Velicu, s-au aflat, la începutul acestei săptămâni, în vizită în portul Oltenița. 

La scurt timp de la această vizită, Florian Velicu, director general al APDF Giurgiu, declara: 

„Investitorii sunt interesați de toate porturile administrate de CN APDF SA și în mod special de Portul Giurgiu!
La sediul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, împreună cu domnul Hagiiani Alexandru, secretar de stat pe domeniul naval și domnul Gabriel Stanciu, consilier al domnului Ministru al Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, am avut o întâlnire cu reprezentanții COFCO INTL, unul dintre cei mai mari operatori mondiali din domeniul naval. Urmare a acestei întâlniri, vă pot spune că principalele proiecte ce vor demara în perioada următoare la Portul Giurgiu sunt legate de  modernizarea tuturor danelor de operare (atât cele pentru marfă cât și pentru pasageri), asigurarea și redimensionarea utilităților în toată zona portuara și nu în ultimul rând refacerea clădirii gării fluviale concomitent cu proiectarea și construirea unei clădiri noi a APDF-ului, cu parcare, căi de acces, platforme pietonale, etc.”, mai spunea directorul general al APDF Giurgiu, Florian Velicu. 

(Jurnal)