Deunăzi vă ofeream imagini video postate de o locuitoare a municipiului Giurgiu, într-o zonă în care, pe zeci de metri pătrați, gunoiul era aruncat vraiște, în imediata apropiere a unui gard din beton…

Astăzi vă prezentăm, așa cum vă promiteam anterior, fotografii ale modului în care mitocanii orașului depozitează resturile vegetale lângă containerul destinat acestui lucru. De ce ? Pentru că pot… Pentru că așa vor ei!

După cum ne spunea Dani Năstase, directorul filialei Companiei ROSAL, pe lângă deteriorarea recipienților de gunoi din dotare, incendieri de containere și platforme, o altă bătaie de cap este vegetația aruncată pe oriunde sau scoasă la poartă…

Masa vegetală  trebuie încărcată manual căci nu o putem duce în amestec, nu ne lasă legea!” – ne spunea directorul Rosal.

 ”Vă închipuiți ce înseamnă să încarci la lopată, pe căldură de peste 30 de grade, uneori sute de kilograme de masă vegetală, ce putea fi depozitată direct la container… Ca să nu mai adaug timpul pe care ni-l mănâncă, o asemenea activitate… pe care nimeni nu ne-o plătește…, Cât timp ne fură din programul nostru zilnic de lucru?”

Norocul nostru că rampa de sortare se găsește pe strada Gloriei din Municipiu, unde avem recipienți pentru fiecare tip de deșeuri în parte. Acolo suntem însă monitorizați de către Garda de Mediu și Consiliul județean, asta pentru că recipienții îi avem în custodie – mai preciza directorul ROSAL.  

Așa cum observa un cetățean, deunăzi pe o postare on line,  în aceste zone ar fi eficientă amplasarea unor camere de luat vederi, care ar diminua furturile, iar pagubele ar putea fi recuperate de la hoți,  după o reconstituire prealabilă…– mai spunea Dani Năstase.

Deși o asemenea investiție costă destui bani, credem că deocamdată ar fi singura soluție pentru descurajarea acestor indivizi ce așteaptă lăsarea nopții pentru a putea scăpa de deșeurile din curte sau din locuință. Cu siguranță,  un calcul  judicios ne-ar convinge că niște camere video ar fi cu mult mai economice decât plata săptămânală a procesului de  ridicare a gunoaielor de pe anumite zone, ca să nu mai punem la socoteală, mirosul degajat de acestea și totodată riscul la care sunt expuși cetățenii prin aruncarea acestora prin te miri ce locuri ale Municipiului.

Și nu uitați, fiind toleranți cu acești indivizi, cu gesturile lor vandalice nu faceți altceva decât să acceptați să plătiți din buzunarul vostru toate aceste pagube/ stricăciuni aduse mediului  orașului în care trăim.

În consecință așteptăm în continuare, împreună cu firma ROSAL, cu organele abilitate, cu polițiștii locali, fotografii, imagini video cu locuri invadate de gunoaie sau cu persoane ce își depozitează gunoiul menajer pe oriunde.

Numai așa vom putea limita numărul MITOCANILOR și numărul unor astfel de manifestări antisociale, prin tragerea vinovaților la răspundere, prin a-i arăta cu degetul pe cei care ne otrăvesc viața!

Căci, așa cum am declarat, suntem în plin RĂZBOI cu NESIMȚIREA!

(Jurnal)