Finalul referendumului pentru redefinirea familiei în România a declanşat un adevărat război în sânul PNL. O serie de membri marcanţi, între care Cătălin Predoiu, Cezar Preda, Alina Gorghiu și alții au postat un mesaj comun pe reţelele de socializare, care pare un atac la preşedintele formaţiunii, Ludovic Orban:

Conducerea PNL a aruncat partidul într-o nouã aventură si către un nou eșec politic, care ne-a rupt de 70% din electoratul liberal. Conducerea PNL nu unește, ci dezbină. Nu modernizează, ci propune o politica retrogradă. #ajunge„, spune mesajul.

De asemenea, surse politice spun că în PNL, Mihai Voicu a cerut demisia secretarului general al partidului, Robert Sighiartău. Dacian Cioloş a luat poziţie la încheierea urnelor, printr-un comunicat. „Asistăm la falimentul unui mod de a face politică„, a fost reacţia lui Dacian Cioloş.

Primele estimări arată că referendumul a eşuat, neîntrunind numărul de votanţi necesari. Potrivit numărătorii paralele realizate de USR, prezenţa la vot a fost de doar 19,5%. Ludovic Orban, a acuzat PSD de eşecul referendumului.

Contactat telefonic, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Giurgiu, Marin Anton, a declarat pentru Jurnal Giurgiuvean:

„Eu personal dezaprob ieşirile în spaţiul public ale celor care au pornit mic scandal. Dacă mă întrebaţi pe mine, mi se părea normal ca toate aceste discuţii să aibă loc în interiorul partidului şi doar acolo, nu să iasă în public şi să spele rufele în faţa tuturor. În loc ca noi, PNL, să profităm de toate aceste scandaluri în care este târât PSD-ul, adversarul nostru politic, noi creem alte scandaluri. Repet, trebuiau să se poarte aceste discuţii in forurile interne ale partidului, nu pe facebook sau la televizor”.

Întrebat, care este părerea sa legat de referendumul pentru familie, liderul liberalilor giurgiuveni, a precizat:

„Am mai spus-o şi cu alte ocazii: nu sunt de acord cu cheltuirea fără cap a banului public. A fost un moft a lui Bădălău, Dragnea şi ceilalţi, probabil să îşi testeze electoratul. Dacă mă întrebaţi pe mine acei peste 40 de milioane de euro care s-au cheltuit cu acest referendum, puteau avea altă destinaţie: podul de la Grădiştea sau reperarea sau modernizarea DN5A. Şi tot mai rămâneau bani!” a mai declarat liderul PNL Giurgiu, Marin Anton.

(Jurnal)