Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie trebuia să înceapă luni judecarea apelului în dosarul DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Dragnea nu s-a prezentat la proces, iar judecătorii au anunţat că liderul PSD a trimis o cerere prin care a solicitat amânare pentru a-şi angaja un avocat!  Astfel, începerea judecării apelului a fost amânată pentru data de 5 noiembrie.

Ciudat este faptul că deși președintele PSD și al Camerei Deputaților , nu a avut timp să-și angajeze un avocat în dosarul în care este condamnat, liderul PSD  și-a arătat însă disponibilitatea de a da în judecată Curtea Supremă şi Colegiul de Conducere al ÎCCJ.  Liviu Dragnea este nemulţumit de completul de 5 judecători. Potrivit portalului instanţei, Dragnea cere anularea Hotărârii de Colegiu nr. 89/4 septembrie 2018. Procesul nu a primit deocamdată un termen de judecată.

Liderul social-democraţilor contestă la Curtea de Apel Bucureşti decizia Colegiului de conducere al Înaltei Curţi în cazul constituirii completului de judecători care judecă apelul împotriva sentinţei sale de condamnare. Sunt voci care susțin faptul că acest demers al liderului social democrat are ca scop amânarea cât mai mult timp a sentinței conform căreia Dragnea ar putea pune capăt carierei sale politice.

 

(Jurnal)