În cursul zilei de ieri, 25 iunie, primarul comunei Oinacu, Fabian Țîrcă a participat, la invitația doamnei Mădălina Oprișan, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Oinacu, la festivitatea de încheiere a acestui an școlar. Acesta scria pe pagina sa de Facebook:

S-a încheiat un an cu emoții, cu dificultăți peste care am trecut, împreună, an în care așa cum am promis, le-am fost alături atât elevilor, cât și cadrelor didactice. A fost un eveniment plin de emoție, atât pentru elevi, profesori, dar mai ales pentru mine, deoarece m-am aflat într-o ipostază inedită: am fost premiat de către conducerea școlii, diploma primită fiind un motiv să mă implic, în continuare, în rezolvarea nevoilor școlii.

Cu ocazia sărbătoririi zilei de 1 Iunie, primarul le promitea acelor ce vor obține rezultate bune la învățătură cate un premiu. Pentru cei mai buni copii ai școlii, Primăria Oinacu le-a pregătit un premiu special: pe data de 7 iulie, aceștia vor merge într-o excursie la Bușteni, începându-și, astfel, vacanța într-un mod frumos, care să le creeze amintiri peste ani. „Sunt copii minunați, cei care asigură viitorul comunei noastre și în care am toată încrederea că vor deveni oameni de bază în localitate.

Îi felicit pe cei din conducerea școlii pentru excelenta organizare a festivității de încheiere a anului școlar, pentru implicare și dăruire pe parcursul anului școlar, dar și pe copiii care, în ciuda dificultăților, au obținut rezultate excelente la învățătură. De asemenea, îi asigur, în continuare, de tot sprijinul meu.”

(Jurnal)