Festivalul Primăverii se deschide, luni, 27 februarie, în municipiu

0
228

Desktop6
Giurgiuvenii sunt aşteptaţi să întâmpine primăvara aşa cum se cuvine în zilele de luni (27 februarie) şi marţi (28 februarie), în faţa Teatrului „Tudor Vianu” din municipiu, unde se va desfăşura mult aşteptatul Festival al Primăverii. Eveniment este organizat de către Centrul de Afaceri Transfrontalier „Danubius” din cadrul Consiliului Judeţean Giurgiu. Pe 27 februarie, între orele 10.00 şi 18.00, va avea loc un târg de mărţişoare realizate manual de către elevi de la şcoli şi licee din oraş, de copii cu dizabilităţi, copii instituţionalizaţi şi artişti plastici giurgiuveni. În cadrul acestui târg, va fi amenajat un stand unde pot fi făcute donaţii constând în: dulciuri, fructe şi jucării.

Tot luni, 27 februarie, între orele 10.30 şi 13.30, pe scena din faţa Teatrului „Tudor Vianu”, se va desfăşura un spectacol muzical coregrafic realizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) şi Centrul Cultural „Ion Vinea”. În aceeaşi zi, între orele 14.00 şi 16.00, în incinta teatrului va fi organizat „Atelierul lui Pixie”, ce va include activităţi recreative şi de dezvoltare personală, iar între orele 16.00 şi 18.00, pe scena din faţa instituţiei de cultură amintite, vor avea loc următoarele activităţi: 

-cântec şi obicei de 1 Martie – Formaţia de Folclor Autentic, satuc Mechca, Ivanovo, Bulgaria.

-spectacol muzical coregrafic şi momente de teatru susţinute de elevi de la Palatul Copiilor Giurgiu, dar şi un spectacol de muzică şi dans cu artiştii Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu.

Programul pentru marţi, 28 februarie, este aproape la fel ca cel din 27 februarie, cu excepţia faptului că între orele 16.00 şi 18.00, în incinta Teatrului „Tudor Vianu”- sala atelier – va fi organizată o prezentare de modă.

Seara se va încheia, de asemenea, cu un spectacol al elevilor de la Palatul Copiilor, dar şi cu un alt moment muzical susţinut de elevii din cadrul CJCPCT. Precizăm că pe parcursul celor două zile de spectacol vor avea loc jocuri şi concursuri cu premii.

Aşadar, giurgiuveni, poftiţi la Festivalul Primăverii şi sărbătoriţi cu bucurie sosirea acestui minunat anotimp!                               

(T.N.)