Fermierii giurgiuveni  fac greva foamei în faţa Ministerului Agriculturii ! Vezi pentru ce…

0
262

Încă de luni, 2 august, doi crescători de vite au intrat în greva foamei în faţa Ministerului Agriculturii. În cea de a treia zi de grevă li s-au alăturat alţi şase fermieri. Protestul lor se se manifestă faţă de întârzierea plăţii subvenţiilor Luni dimineaţă, mai mulţi lideri ai asociaţiilor din zootehnie au intrat la discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pentru neplata subvenţiilor pe anul trecut.

Anterior, ei au anunţat că vor recurge la un gest extrem, greva foamei, dacă nu vor obţine un răspuns pe această temă. Pe ei îi îngrijorează ritmul extrem de lent al funcţionarilor de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA), care invocă fel de fel de scuze pentru neplata banilor

Numărul fermierilor care protestează în fața MADR a crescut. Din această dimineață  s-au alăturat acțiunii și a intrat în greva foamei: Chelcan Marin (Tulcea), Anghel Tudor (Giurgiu), Simion Andrei (Giurgiu), Anghel Constanța (Giurgiu), Sorin Mărculescu (Tulcea), Mărculescu Petrică (Tulcea). Cu fiecare zi care trece, fermierii sunt tot mai determinați în protestul lor, iar din toată țara le vin zilnic ”întăriri”. 

(Jurnal)