Ce răspuns a dat primarul Nicolae Barbu celor care l-au acuzat de epurări politice în cadrul Cantinei de ajutor social și Pază Publică.

0
212

hqdefault

În cadrul conferinței de presă a primarului Nicolae Barbu din data de  3 august, acesta  a abordat  câteva teme de discuție ce  au  stârnit reacții din partea jurnaliștilor prezenți.   Subiectul pe marginea   Centrului  de Persoane în  Regim de Urgență  ,  a deschis seria discuțiilor, o instituție care  la acest moment este nefucțională, deși , așa cum a precizat primarul, acest Centru a fost făcut pe fonduri și trebuia să fie funcțional. Edilul  a mai menționat faptul că la cantină  se  ajunsese în situația paradoxală de a se găti  mâncare mai mult pentru personalul Primăriei decât  pentru asistații sociali.

Totodată primarul Municipiului a dorit să clarifice acuzațiile conform cărora ar face epurări politice  la Cantina de ajutor social  și la serviciul de Pază publică, inclusiv pe cele conform cărora ar fi făcut presiuni asupra unor  directori pentru ca aceștia să își dea demisiile. Un exemplu elocvent  pentru dezmințirea  tuturor  acestor fantasmagorii l-a constituit lecturarea unei demisii, cea a lui  Pop Cornel,  director la S.C. PAZA PUBLICĂ,  despre care  o serie de persoane  susțineau  că în conținutul  demisiei acestuia, respectivul director ar fi menționat,  cităm: Îmi dau demisia la cererea dumneavoastră…,  recte a primarului!

Deși pare  o utopie  ca cineva să creadă că o demisie, care reprezintă un act unilateral de voință, ar fi putut produce efecte juridice, cât timp demisionarul ar fi  menționat că demisia sa este de fapt voința unei alte persoane (?). 

Tot în acest cadrul acestor discuții, primul edil a  solicitat  ca salariații  poliției locale,  prin angajații  acestei instituții ar trebui să nu se mai implice politic și să se rezume la exprimarea preferințelor electorale doar în cabina de vot, odată la 4 ani.

(Jurnal)