Federația Națională a Părinților arată care a fost adevăratul scop al vacanței de 2 săptămâni, acordată elevilor. De NECREZUT!

0
143

Se pare că adevărul în privința vacanței elevilor a fost bine băgat sub preș de ministrul Educației. Care este de fapt realitatea o spune Federația Națională a Părinților (FNAP) într-o luare de poziție transmisă, marți, pe Edupedu.ro.

Toate argumentele invocate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru a susține intrarea copiilor în vacanță  sunt “demontate”. Liderii  FNAP arată că singura motivație a acestei decizii a fost cea financiară.

”Se confirmă, astfel, ceea ce FNAP a susținut permanent: prin instituirea unei vacanțe forțate, s-a urmărit, de fapt, reducerea costurilor cu salariile profesorilor, a cheltuielilor cu utilitățile unităților de învățământ și eliminarea obligativității acordării de zile libere plătite părinților în baza OUG 110/2021”.

FNAP mai arată că, “dacă în privința reducerii mobilității, argumentul a fost combătut de specialiștii în domeniu (orice vacanță școlară generează o creștere a mobilității și nu reducerea ei), dacă în ceea ce privește lipsa dispozitivelor electronice pentru elevi, contractele pentru achiziția acestora (unele aflate încă în derulare) de către școli sau autorități publice contrazic afirmațiile domnului ministru, nici măcar motivația lipsei unei viteze optime a rețelei de internet nu mai stă în picioare. ANCOM, răspunzând unei solicitări a Hotnews, contrazice justificările domnului ministru, precizând că  parametrii tehnici pentru cele mai populare aplicații online – Zoom, Teams ori Webex,  vitezele minime necesare sunt chiar de 30 de ori mai mici de 100 Mpbstoate aceste aplicații funcționând pe orice tip de conexiune fixă ori mobilă – de la 3G până la Wi-Fi și internet fix”.

(Jurnal)