Reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți solicită ministrului Educației și ministrului Sănătății să modifice legislația astfel încât școlile să poată suspenda predarea față în față și trece online, prin decizia Consiliului de Administrație, atunci când în localitate rata de incidență depășește 6/1000.

Ei mai solicită, totodată, să se garanteze accesul la școala online pentru elevii cu o serie de boli și afecțiuni. În acest context, apelul organizației menționează a se  dispune, în regim de urgență, modificarea Art. 6 din Ordinului nr. 5.338/1.082/1.10.2021, în sensul permiterii suspendării activităților didactice cu prezență fizică a elevilor la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, în localitățile în care rata incidenței este mai mare de 6/1000 de locuitori, prin decizia argumentată a organismului de conducere al unităţii de învăţământ preuniversitar – consiliul de administrație, după consultarea prealabilă a consiliului profesoral, asociaţiei de părinţi/consiliului reprezentativ al părinților și consiliul şcolar al elevilor de la nivelul UI, cu informarea ISJ/ISMB, indiferent de numărul de clase suspendate.

Același document listează bolile și afecțiunile pentru care un elev să aibă garantată posibilitatea de a face școală online: boli respiratorii cronice severe, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecţiuni cronice

 Acest lucru se va face doar cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor.

Iată că după ce, cu doar câteva luni în urmă, părinții solicitau imperios ca  elevii să revină la școală, iată că acum m speriați de acest al patrulea val al pandemiei, și respectiv de numărul tot mai crescut de îmbolnăviri/infectări în rândul elevilor, părinții și-au schimbat optica.

(Jurnal)