Fără permis sau băuți la volan, două dintre infarcțiunile des constatate de polițiștii rutieri giurgiuveni, în ultimele 24 de ore

0
259

Deși controale în trafic se fac zilnic de către polițiștii de la Brigada Rutieră, acest lucru nu-i împiedică pe unii șoferi „curajoși” să urce la volan, fie sub influența băuturilor alcoolice, fie fără a poseda permis de conducere.

Doar în ultimele 24 de ore, pe raza județului Giurgiu, polițiștii de la Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu au constatat nenumărate infracțiuni rutiere, dintre care ni le-au prezentăm pe următoarele:

La data de 07 noiembrie a.c., ora 07.15, polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat, pe strada Negru Vodă, din municipiul Giurgiu, un bărbat, de 27 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea o autoutilitară, sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drager, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.    

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 07 noiembrie a.c., ora 12.30, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Roata de Jos, în timp ce se aflau în exercitarea atributiilor de serviciu, pe D.C.192, în afara localității Vadu Lat, județul Giurgiu, au oprit pentru control un autovehicul, condus de către un bărbat, de 41 ani, din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

La data de 07 noiembrie a.c., ora 22.10, pe șoseaua Bălănoaiei, din municipiul Giurgiu polițiști din cadrul Biroului Rutier au depistat un bărbat, de 26 de ani, din localitatea Pucioasa, județul Dâmbovița, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, s-a constatat faptul că autoturismul condus avea aplicate plăcuțele de înmatriculare ale altui autoturism.

În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

La data de 08 noiembrie a.c., ora 00.25, polițiști din cadrul Poliției oraș Bolintin Vale au depistat, pe strada Sabarului, în localitatea Bolintin Vale, un bărbat, de 32 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea o autoutilitară, sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drager, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.    

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

(Jurnal)