parfumuri-confiscatePoliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă al un adevărat bazar cu parfumuri  inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetăţean român a încercat să le introducă ilegal în ţară.

În data de 14 noiembrie, la ora 01.00, noaptea , la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, în aria de competenţă a Inspectoratului Teritorial de Frontieră Giurgiu, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Marius B., în vârstă de 54 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Braşov, la volanul unui autocamion înmatriculat în România.

 Cu ocazia controlului amănun it efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă  un număr de 735 flacoane  cu  parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute. Conducătorul auto a declarat că bunurile îi aparţin, dar nu deţine documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru acestea.

Produsele,  se ridică la valoarea de  220.500 lei, dacă ele ar fi originale.

 Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998.

(Jurnal)