Fapte bune în prag de sărbători. Primăria din Adunații Copăceni a ajutat 3 copii rămași orfani de ambii părinți.

0
167

Se spune că Moș Nicolae împarte daruri tuturor copiilor, atât celor cuminți, cât și celor care fac năzbâtii, dar mai ales celor care au nevoie de ajutor mai mult ca oricând.

Pentru unii copii, Moș Nicolae nu este o sărbătoare, ci o zi ca oricare alta. Moș Nicolae nu ajunge niciodată la ei, căci părinții lor nu au posibilitatea să le ofere un dar oricât de mic ar fi el.

În comuna Adunații Copăceni, ca în multe alte localități din această țară, există o familie care trăiește cu mult sub limita subsistenței, o familie formată doar din cei 3 copii și o bunică, o familie care se bucură de orice lucru primit, mai ales de când copiii au rămas fără ambii părinți.

Ryana Roberta de 10 ani, Laura Maria de 6 ani și Nicolas Roberto de 3 ani se numesc cei trei copii rămași orfani de tată acum 3 ani și cu o lună în urmă și de mamă.

„Povestea acestor copii, rămași acum în îngrijirea unei bunici fără niciun venit, este extrem de tristă. Crescuți încă de la naștere într-un bordei sub pământ, au fost văduviți încă din primele zile de viață de orice mijloc care să îi ajute să aibă o creștere sănătoasă. Provenind dintr-o familie în care părinții bolnavi (mama infectată cu HIV) nu au avut niciun mijloc de existență, acești copii au fost nevoiți să crească în condiții care le-au pus sănătatea în pericol (Laura, cea mijlocie este la rândul ei infectată cu HIV)”– ne spunea primarul comunei Adunații Copăceni, Daniel Rusu.

Ținând cont de toate acestea, Primăria a luat inițiativa de a-i ajuta, inițiativă pentru care trebuie felicitați.

Astfel, am construit pentru copii trei camere și oferindu-le în tot acest timp hrană și îmbrăcăminte. De Sfântul Nicolae, le-au fost de asemenea oferite lemne care să ajute la încălzire pe parcursul acestei ierni.

Sigur că dorințele unor copilași ce trăiesc o asemenea dramă nu pot fi mari. Dar sperăm ca Moș Nicolae să asculte rugămințile celor cu suflet mare și prin acestea să îi îndemne și pe cei care pot și doresc să ofere un mic ajutor acestei familii” – ne mai declara Daniel Rusu.

Puteți și dumneavoastră, cititorii acestui cotidian, să-i ajutați pe cei 3 copiii, luând legătura cu Primăria comunei Adunații Copăceni, astfel încât viața celor 3 să se schimbe măcar puțin în bine.

Orice faptă bună, nu va trece nerecompensată, iar dacă putem face bine, haideți să o facem! Puțină bucurie în sufletul unor copiii nevoiași este o rază de soare în sufletul lor.

(Ana Magheru)