IMG_20170404_100700După nouă ani în care nimeni nu mai bănuia că îl va mai vedea pe vreun panou publicitar, iată că pe strada Tineretului, vis-a-vis de (fostul, de acum) magazin Billa, chiar în staţia de autobuz cu acest nume, tronează imaginea celui care, timp de patru mandate, a fost „cel mai iubit dintre edili” municipiului. Exact, el, El Lider Maximo, „Nemuritorul”Lucian Iliescu, zâmbeşte de pe panoul pe care sunt înşiruite realizările din perioada 2004 – 2008.

„Apariţia” le-a făcut pe cele câteva băbuţe care aşteptau „treiul” să îşi facă o serie de cruci, mai ceva ca-n faţa sfintelor moaşte. „Ia uite, maică…ăsta e semn de sus…că e mai rău ca moroii! Ăsta ne bântuie de viu!”, şuşoteau mămăiţele, trăgându-se cât mai departe de panoul „posedat”.

Degeaba s-a încercat, în ultimii nouă ani, să i se acopere reclama cu alte panouri publicitare, faptul că şi după atâta amar de vreme el încă „rezistă” denotă clar că acesta nu se dă dus cu una, cu două, din memoria giurgiuvenilor. Poate doar preoţii care, demult, au sfinţit zona şi au pus piatra de temelie pentru construirea unei biserici (care a lăsat loc apoi unui supermarket) ar mai avea vreo putere să facă să dispară panoul publicitar ce dă fiori multora.

 

3 COMENTARII