Familia căreia i-a ars casa într-un incendiu se va bucura de o locuință nouă !

0
302

incendiu-oradea2-600x359

În data de 8 iulie 2016, casa unei familii de giurgiuveni (cei doi părinții și cei 5 copii), de pe intrarea Digului era cuprinsă de flăcări. În incendiu au ars atunci acoperișul pe o suprafață de 20 m2, o magazie de lemne și o cameră. În procesul verbal de intervenție al ISU Vlașca s-a precizat faptul că din cauza cantității de apă infiltrată în pereți, casa construită din paiantă prezintă pericol de prăbușire pe o suprafață de 32 m2.
La scurt timp după tragedie, primarul Nicolae Barbu a dispus cuantificarea pagubelor și stabilirea sumei necesare reparațiilor. Ulterior în ședința ordinară din data de 28 iulie a fost aprobat un ajutor financiar de urgență în sumă de 25.000 de lei necesar achiziționării materialelor de construcție. Zilele trecute , la apelul edilului șef, conducerea societăților subordonate Primăriei, reprezentanții Enel, ai Episcopiei Giurgiului, constructori și specialiști au participat la o ședință pe această temă, urmată de o vizită în teren. A fost stabilit ca în regim de urgență să fie demarate procedurile de întocmire a documentației necesare, urmate de demararea reconstruirii locuinței, perioadă în care familia va beneficia de sprijinul Direcției de Asistență Socială de la Giurgiu Nord.

De precizat că apelul la voluntariat către locuitorii municipiului Giurgiu, adresat de primarul Nicolae Barbu rămâne în continuare valabil. Cei ce doresc să ajute această familie, pentru reconstrucția casei sau să le doneze bunuri, sunt rugați să o facă. În continuare urmează să fie desemnat un șef de șantier responsabil cu coordonarea acestei lucrări.