Cine şi-a negociat bine contractul, va putea face economii şi de 10 procente la factura de energie electrică. Mai mult decât atât, schimbarea furnizorului nu costă nimic.
Atunci când vă schimbaţi furnizorul de energie, fie că vorbim de gaze naturale sau de energie electrică, rămâneţi cu actualul contor, cu ţevile, cu cablurile, cu prizele, cu aragazul. Practic, toată energia va veni prin aceleaşi instalaţii. E ca la portarea unui număr dintr-o reţea în alta, la telefonie mobilă: rămâneţi cu numărul de telefon, rămâneţi cu telefonul, doar că plătiţi abonamentul în altă parte.
Furnizorii de pe piaţa liberă cumpără cantităţi mari de curent de pe bursă, şi pot vinde apoi către populaţie la preţuri mai mici.
Ca să comparaţi ofertele, intraţi pe site-ul ANRE.ro, unde găsiţi comparatorul de preţuri pentru electricitate şi pentru gaze. Atenţie însă la interpretarea acestor preţuri. Daca vă temeţi de o creştere a preţurilor, aflaţi că dacă aţi bătut palma pe un tarif, furnizorul e obligat să îl menţină un an, doi sau cinci, cât durează contractul.
(Jurnal)