Organizația din Sibiu a liberalilor lui Tăriceanu a anunțat joi, 31 octombrie, că a formulat, la Judecătoria Sibiu, o cerere de chemare în judecată a platformei de socializare FACEBOOK, motivând că aceasta ar aduce prejudicii campaniei electorale a lui Mircea Diaconu, prin blocarea paginii de socializare a formațiunii politice.

Organizaţia ALDE Sibiu, prin preşedintele Ovidiu Gheorghe Tocaciu, a depus astăzi (n.r. – joi, 31 octombrie) la Judecătoria Sibiu o cerere de chemare în judecată a Facebook cu sediul în Statele Unite. Din 28 octombrie pagina oficială de Facebook a fost blocată de Facebook. Deşi s-au cerut lămuriri pe toate canalele disponibile de contact Facebook, aceştia nu au răspuns solicitărilor„, se arată într-un comunicat remis de ALDE Sibiu.

Liderul ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, acuză Facebook de îngrădirea dreptului la liberă exprimare.

Se pare că banii noştri sunt buni pentru Facebook prin toate reclamele pe care le plătim acestora. Dar dreptul nostru la liberă exprimare, nu!„, susţine Tocaciu.

Blocajul impus de Facebook paginii oficiale a adus prejudicii organizaţiei şi campaniei electorale pe judeţul Sibiu a candidatului Mircea Diaconu„, susţine conducerea ALDE Sibiu în solicitarea înaintată Judecătorie.

Preşedintele ALDE Sibiu este convins că oameni de rea credinţă blochează mesajele candidatului la alegerile prezidenţiale Mircea Diaconu, fără însă să spună, concret, cine ar putea fi acei „oameni de rea credință”.

„Suntem convinşi că oameni de rea credinţă fac tot ce le stă în putinţă să blocheze mesajele candidatului la alegerile prezidenţiale Mircea Diaconu. Reclamaţiile lor contra noastră au fost însă susţinute de Facebook fără motive reale. Prin decizia de blocare a paginii noastre, dar şi de menţinere a blocajului, fără nicio motivare sau răspuns, ne face să credem că cei ce gestionează Facebook pe România au încălcat legea şi implicit Facebook cu sediul în SUA, prin susţinea acestei decizii. Orice încălcare a legii în România, chiar şi de către o corporaţie uriaşă ca Facebook trebuie sancţionată în instanţă!”, a subliniat Ovidiu Gheorghe Tocaciu. 

ALDE Sibiu a cerut daune morale în valoare de 10 lei.

(Jurnal)