EXPLOZIV! Liviu DRAGNEA s-a folosit de firma ”ATAL”, aparținând răposatului Florin BEALCU, pentru a privatiza SC ”TEL DRUM” SA! O altă societate giurgiuveană este bănuită de contracte cu controversata firmă…

3
592

 

florinbealcu2

Foto: Florian BEALCU

Conform celor de la RISE PROJECT, pentru a putea privatiza ” TEL DRUM” , Liviu Dragnea a încredințat lucrările de reabilitare a drumurilor județene Teleorman,  firmei ATAL, aparținând  giurgiuveanului Florian BEALCU, decedat cu câțiva ani în urmă .

Recent RISE PROJECT (RP), a publicat un raport secret despre oamenii și banii șefului PSD, Liviu Dragnea ,  raport care se află acum în arhiva DGPI și care a inflamat atât presa cât și societatea civilă. Operațiunea a vizat afacerile cu bani publici ale grupării, zeci de licitații, controlul real al firmei ”TEL DRUM”, lucrări fictive, donații suspecte la partid, cercuri relaționale și de influență.

Conform anchetei celor de la ”Rise Project”, ministrul Carmen Dan, șefa absolută a DGPI, după promulgarea legii, a fost consiliera lui Liviu Dragnea,  la CJ Teleorman.  De atunci, pe cei doi îi leagă servicii mai vechi.

Încă de pe prima pagină a NOTEI Ministerului Administrației și Internelor – Inspectoratul de Poliție Județean Teleorman  , privind aspecte care afectează climatul socio-economic al judetului Teleorman,  apare o mare surpriză pentru noi giurgiuvenii. Încă din debutul acesteia se  menționeaza că, cităm: (…) președintele CJ Dragnea Liviu care și-a format o retea infractionala compusă din persoane  cu putere  de decizie în judet, în urma  verificarilor efectuate au rezultat următoarele aspecte (…)

De menționat că Liviu Dragnea a făcut parte din Consiliul de Administrație  al SC TEL DRUM SA după ce în anul 2000 a fost ales președinte al Consiliului Județean  Teleorman. Pentru a putea privatiza SC TEL DRUM SA,  Liviu Nicolae Dragnea a încredințat în  2000-2001 lucrările de reabilitare a drumurilor județene,  firmei SC ”Atal”  SRL, J52/723/1993 Giurgiu, administrată de apropiatul său,  BEALCU Florian. Cu actuala firmă a lui Bealcu Florian,  SC ”Varan” SRL, SC Tel Drum SA, colaborează și în prezent pe domeniul reabilitării de străzi și drumuri.

Devenind o societate nerentabilă, pe fondul lipsei de lucrări în ședința de consiliu din 20 Decembrie 2001, s-a  aprobat privatizarea SC TEL DRUM SA  și vânzarea acțiunilor aflate în portofoliul Consiliului Județean,  prin negociere,  pe bază de oferte finale, îmbunătățite și irevocabile (…)

O altă firmă giurgiuveană, bănuită de legături cu TEL DRUM…

Dar beneficiară a unor  lucrări ale firmei SC TEL DRUM nu a fost numai firma răposatului Florian Bealcu, regele asfaltului în Municipiul Giurgiu pe vremea mandatelor lui Lucian Iliescu. O altă firmă bănuită că ar fi încheiat un contract cu TEL DRUM, având ca obiect  de activitate lucrări de deszăpezire și folosirea utilajelor în acest scop, ar fi societatea NOVA FORCE din Giurgiu, aparținând lui Florian NICOLAE. Un contract ce ar fi debutat se pare tot în perioada 2000-2001, adică în  același timp când Liviu Dragnea încredința lucrările  județului său, firmei ATAL. Stranie coincidență , nu-i așa?!

Rămâne de văzut dacă aceste bănuieli se confirmă, și dacă DA,  pe ce perioadă  s-a încheiat acest contract pe care unii îl consideră ” deloc întâmplător ”, care a fost valoarea lui și evident care a fost modul de atribuire al acestuia.  

(Jurnal )

3 COMENTARII