
Un examen, fie el Evaluare Naţională sau Bacalaureat va decurge cam aşa: o clasă cu 30 de elevi va fi repartizată în 3 săli diferite. Elevilor li se va lua temperatura atunci când vor ajunge la şcoală.
Copiii vor purta măşti la examene şi vor fi supravegheaţi şi de un medic. Nu este exclus ca timpul de examen să fie prelungit, spun unii profesori, din cauza condiţiilor stresante la care vor fi supuşi elevii.
Şi la examene şi pe parcursul celor două săptămâni de recapitulări, intrarea şi ieşirea din şcoala se va face separat.
Profesorii vor cere liste în avans cu elevii care vor să participle la cursuri.
Pe de altă parte, s-a vehiculat, la un moment dat, posibilitatea susținerii examenelor on-line. Dacă în privința reîntoarcerii la cursuri (pentru recapitulare) sau a examinării clasice, în sala de clasă, există soluții la nivelul Inspectoratului Școlar al Județului Giurgiu, nu același lucru s-ar putea spune pentru varianta susținerii acestor examene on-line.
„ Din cate stiu eu, nu. Nu au aparatura suficientă. Elevii ar trebui planificati pe zile si grupe”, a precizat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, inspectorul general al ISJ Giurgiu, Adelina Sîrbu.
Numărul elevilor ce vor susține examene (Examenul Național sau pe cel de Bacalaureat) la nivelul județului Giurgiu este de 3706, conform statisticii ISJ Giurgiu. Cei mai mulți, 2285, sunt absolvenți ai clasei a opta, urmați de absolvenții clasei a XII-a – 1332 și de clasa a XIII-a, 91.
Rămân aşadar numeroase semne de întrebare şi multe îngrijorări cu privire la aceste două săptămâni de şcoală care se vor desfăşura în sălile de clasă, dar și la modalitatea de examinare.
(Jurnal)