Elevi de școala de poliție, prinși cu droguri. Ce au găsit asupra lor anchetatorii

0
350

Doi elevi ai Şcolii de Poliţie “Vasile Lascăr” au fost exmatriculaţi, după ce au fost prinşi cu droguri asupra lor, informează publicația românia24.ro. Anchetatorii au găsit în urma unei acțiuni realizate marți, 1 octombrie, mai multe pliculețe cu urme de substanțe și o țigaretă ce ar conține cannabis.

Potrivit IPJ Prahova, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti a fost sesizată de către conducerea Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina, cu privire la existenţa unor date referitoare la posibile comportamente deviante ale unor elevi determinate de consumul de substanţe cu efecte psiho-active.

„În cursul zilei de marţi, lucrătorii B.C.C.O. Ploieşti împreună cu cadrele Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina au procedat la efectuarea de activităţi specifice, ocazie cu care au fost depistate şi ridicate de la doi elevi mai multe pliculeţe din material plastic transparent, cu urme de substanţe, o bancnotă rulată şi două tubuleţe cu urme de substanţă, o ţigaretă confecţionată artizanal, ce conţine materie vegetală cu aspect de cannabis, precum şi o altă cantitate de materie vegetală, cu aspect de cannabis (sub 0,2 grame)”, precizează IPJ Prahova.

În cauză, a fost sesizată Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale”, se arată în comunicatul IPJ Prahova.

Școala de la Câmpina este condusă de fostul șef al IPJ Giurgiu, Viorel Polexe.

Din punct de vedere disciplinar au fost luate măsurile procedurale, cei doi pierzându-şi calitatea de elevi ai Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina.