EVENIMENT.Vodafone scoate la licitație primul SMS din lume, transmis cuiva! Ce text conținea el!

0
164

Puțini cunosc faptul că primul SMS din lume a fost transmis prin reteaua Vodafone, în urmă cu 29 de ani!

 Atunci, un angajat al Companiei, Richard Jarvis, a primit, pe 3 decembrie 1992, la petrecerea de Crăciun, un mesaj de doar 15 caractere: „Merry Christmas”.

SMS-ul va fi scos la licitatie ca NFT (Non-Fungible Token) într-o vânzare unică organizată de casa de licitații ”Aguttes” din Franta. Cumparatorul va putea să plătească folosind criptomoneda ”Ether”  și va detine proprietate exclusivă a unei replici detaliate și unice a protocolului de comunicare original care a transmis primul SMS din lume.

Licitatia online va avea loc pe date de 21 decembrie, iar Vodafone va dona veniturile din vânzare către Inaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR) pentru a sprijini persoanele strămutate forțat.

Transmiterea mesajului, cu aproape trei decenii în urmă, a fost un moment decisiv în istoria comunicațiilor mobile. În 1999, la sapte ani de la trimiterea primului SMS prin reteaua Vodafone, a fost – în sfarsit – posibilă transmiterea de mesaje text în mai multe rețele, accelerând utilizarea si popularitatea acestora. Astazi, urari de Craciun sau cu ocazia altor sarbatori sunt trimise de miliarde de oameni din intreaga lume sub forma de text, video, audio si emoji-uri. Fara primul „Craciun fericit” trimis pe un telefon mobil, lumea noastra ar fi mai putin conectata astăzi.

surse:vodafone.ro