Băiatul pentru care cele două eleve ale liceului teoretic ”Nicolae  Cartojan”, s-au bătut, este din  Găujani și are 24 de ani. Directorul liceului vine cu noi precizări…

0
912

După cum aminteam în materialul publicat  de noi marți, 14 decembrie, în cotidianul ”Jurnal giurgiuvean”, ediția on line,  la sediul liceului Cartojan din Municipiu, s-au întâlnit, într-o primă rundă de discuții pe seama  agresiunilor consumate între cele două eleve ale școlii, reprezentanți ai Poliției județene Giurgiu, ai Jandarmeriei, părinții celor două fete și evident conducerea Liceului, cât  și membri ai Consilului  profesoral.

Miercuri , 15 decembrie, directorul liceului, prof. Ion Ghimpețeanu, a dorit să vină cu alte  precizări asupra cazului celor două eleve, din dorința de a limpezi – așa cum ne declara-  situația creată și a risipi în același timp  orice fel de suspiciune pe această temă.

        Foto: Prof. Ion GHIMPEȚEANU – directorul Liceului ”Ion Cartojan”  – Giurgiu

Ieri ( n.red.- 14 decembrie) am avut întâlniri cu reprezentanții Poliției de Siguranță Școlară și ai Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, fiind convocați părinții celor două eleve implicate în scandal. În urma discuțiilor pe care le-am avut, părinții și cele două fete au plecat la Poliție pentru a da declarații. Totodată reprezentanții celor două instituții amintite mai sus, au început tot de ieri o serie de acțiuni în liceul nostru de prevenire a infracțiunilor comise cu violență, pe tema consumului de droguri, bulling  etc.  Noi vom convoca vineri, 17 decembrie,  Consiliul Profesoral al Liceului în vederea  stabilirii unor măsuri privind regulamentul intern și obținerea acordului scris al părinților de a participa la un program de consiliere psiho-pedagogic în cadrul  liceului.

Legat de posibilele sancțiuni ale celor două eleve, vreau să precizez că în 2016 un Ordin de Ministru , 4742, preciza: ”pentru a putea fi sancționați, elevii, faptele trebuie să se petreacă în perimetrul unității de învățământ sau în cadrul activităților extrașcolare ” și că pentru faptele comise în afara acestora, elevii răspund conform legislației în vigoare. Prin urmare nu școala trebuie să le sancționeze pe cele două eleve , ci organele de Poliție…Am văzut că deja că Poliția  derulează în acest sens, o anchetă, după ce s-a autosesizat, iar elevele vor urma toate etapele impuse în acest caz.

Referindu-se la cauza conflictului  dintre cele două eleve, prof. Ion Ghimpețeanu ne-a spus: Așa cum vă declaram prima dată, mobilul conflictului a fost un băiat.  El are 24 de ani și  este din  localitatea Găujani. Important însă este faptul că fetele sunt conștiente că au greșit și că părinții acestora sunt de aceeași părere, că există dorința de a se împăca și regretul pentru cele întâmplate.  La rândul nostru, ne dorim în continuare ca în cadrul școlii noastre, cele două eleve să treacă peste acest moment și să revină la activitatea normală existentă în liceu – ne-a mai precizat directorul liceului ”Nicolae Cartojan”,  prof. Ion Ghimpețeanu.

(Jurnal)