EVENIMENT. După 65 de ani, absolvenții Liceului de băieți și ai Liceului de fete din Giurgiu, s-au întâlnit la o agapă între colegi!

0
793

Sâmbătă, 3 septembrie, elevii clasei de băieți din Promoția 1957, a Colegiului Ion Maioeescu s-au întâlnit la o agapă între colegi.

 Foto: Câteva din absolventele Liceului de fete…

Din păcate, după cum ne spunea organizatorul acestui eveniment, Victor Buga, timpul nefavorabil i-a împiedicat pe mulți dintre absolvenții de atunci să răspundă prezent la strigarea catalogului, după 65 de ani.

Dintre cei care au absolvit în această promoție  interlocutorul nostru  i-a nominalizat pe  regretatul prof. univ. Laurențiu Panaitopol, prof. univ. Neagu Ion (catedra de Drept), prof. univ. Ianculescu Ovidiu ( Facultatea de Construcții București).

Diriginte le-a fost regretatul profesor de Limba română, Angelescu.

Din cele trei clase de băieți Victor Buga ne-a mai reamintit de arhitectul Corneliu Marinescu, ce i-a fost coleg de bancă acestuia, fiul recunocuților profesori Marinel Marinescu ( de latină) și al soției acestuia (  profesoară de germană).

Un alt absolvent al acestei promoții este Ionescu Petre, fostul director al Fabricii de Citrice din Giurgiu, profesorul de fizică Jianu  Ion, profesorul de rusă Dragomir Gheorghe, dr. veterinar, Mircea Tănăsescu și mulți alții…

 În 1957 când am terminat noi liceul – ne povestea Victor Buga – se dădea examenul de maturitate, Bacalaureatul de astăzi. Era ultima promoție în care s-a dat un astfel de examen la 7 materii, în aceeași zi! 

Pe vremea aceea 80% dintre cei care aveau întîietate la examenele de intrare în facultăți erau cei ce proveneau din familii de muncitori și țărani colectiviști. Ceilalți plecau de obicei în armată. Eu am avut ghinionul de a fi încorporat în Marină, la Constanța unde am făcut 3 ani, fiind îmbarcat pe o navă de lucrări științifice – ne mai spunea Victor Buga.

Alături de participanții la această agapă au  fost prezente și absolventele Liceului de fete, din acea promoție,  cunoscut și ca Liceul Ortodox , ce ulterior s-a desființat, iar apoi a fost demolat în locul lui fiind ridicată școala nr. 7 din Municipiu.

Am fost 3 clase de băieți , iar la Liceul de fete,  4 clase… În promoția noastră au absolvit 83 de elevi din care  43 de colegi au plecat la cele veșnice, ne spunea cu regret Victor Buga.

La rândul nostru ne bucurăm de organizarea acestui  eveniment,   le urându-le  celor din promoția 1957, a d-lui Victor Buga,  multă sănătate și participarea la cât mai multe evenimente de acest fel!

(Jurnal)

 Foto : Costel Nicolae