Evaluatorul guvernului Grindeanu, Darius Vâlcov, se află sub control judiciar pentru instigare la dare şi luare de mită, în al patrulea său dosar penal!

0
193

darius-valcov-cine-este-omul-despre-care-premierul-grindeanu-spune-ca-a-facut-evaluarea-guvernului-456698

Evaluatorul guvernului, Darius Vâlcov, se află sub control judiciar într-un al patrulea dosar pentru instigare la dare şi luare de mită!

 

La așa evaluare, așa evaluator! Așa am putea spune, pentru a creiona într-o singură sintagmă personalitatea fostului ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, cel care tocmai a evaluat Guvernul Grindeanu, generând o adevărată criză politică în interiorul celui mai puternic partid, PSD, evaluator de valoare căruia  anchetatorii i-au impus control judiciar într-un nou dosar penal.

Este al patrulea dosar deschis pe numele lui Darius Vlcov. De data aceasta ancheta în acest caz a fost deschisă de către  procurorii din județul Olt.

În acest nou dosar, conform unui comunicat, Darius Vâlcov este acuzat de instigare la dare şi luare de mită. După cum Suspectul nu poate părăsi țara și are interdicție de a lua legătura cu alți inculpați din dosar.

Reținând motive ce țin de modalitatea faptică de desfășurare a activității infracționale și pentru a preîntâmpina activități cu implicații în domeniul infracțional al corupției, raportat și la atitudinea procesuală a inculpatului VDB, acestuia i-a fost îngrădit dreptul de a se deplasa pe o rază teritorială mai mare decât teritoriul României. De asemenea, i-a fost impusă obligația de a nu comunica cu ceilalți inculpați și martori din dosar” – mai  precizează comunicatul amintit.

Vâlcov mai are în ”zestrea” faptelor penale alte 3 dosare. În două este trimis în judecată, iar  cel de-al treilea se află încă în lucru la DNA.

El este cel căruia organelle de anchetă i-au găsit ascunse în pereții imobilului  sau  împrăștiate pe la rude și prieteni, zeci de tablouri considerate de valoare…

Fostul soț al Laviniei Șandru, Darius Vâlcov și-a câștigat notorietatea la PDL și probabil , spun unii,  și obișnuințele mai puțin ortodoxe ale parvenirii prin… mită!

Iată de fapt cine a fost desemnat să-i  evalueze pe miniștri Guvernului Grindeanu, și cine i-a considerat pe aproape toți aceștia o gloată de indivizi mediocri  ce se fac  răspunzători pentru tot felul de nereușite, așa cum reiese din analiza domnului Darius Vâlcov.  

(Florian TINCU)