Evaluarea Națională și Bacalaureatul, vor avea loc! Elevii vor trebui să poarte la școală mască de protecție…!

0
195

Ministrul Educației a declarat  că, în momentul de față, cursurile au reînceput online, după vacanța de Paște.

De pe data de 15 mai încetează starea de urgență. Dar noi trebuie să fim în continuare în siguranță. Aș face apel către părinți ca în primul rând să îi preocupe sănătatea copiilor. Cred că momentul cel mai bun e cel în care specialiștii de la MS ne vor spune că nu va exista niciun pericol pentru elevi, studenți și cadrele didactice – a declarat ministrul Educației , Monica Anisie

Ministra  a dezvăluit și faptul că sunt în discuție măsurile care vor fi luate pentru momentul în care elevii se vor întoarce la școală.

Am avut o video-conferință cu miniștrii Educației din UE și aceleași probleme sau întrebări și-au pus și ei, să vedem cum îi putem obișnui pe copii să poarte mască. Copiii, în momentul în care vor reveni la școală, vor dori să se îmbrățișeze, să socializeze. Noi trebuie să gândim aceste măsuri împreună cu specialiștii din Ministerul Sănătății”.

Ministrul Educației a dat asigurări că nu se pune problema înghețării anului școlar și că examenele naționale vor fi date.

La acest moment, pot să le spun părinților, elevilor și studenilor că vom încheia, într-o formă sau alta, anul școlar, iar examenele naționale vor fi date. Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat se vor ține” – a mai precizat ministra.

(Jurnal)