Europarlamentarul Dan MOTREANU: „Elevii și studenții din România pot primi burse de cercetare în valoare de 100.000 lei”

0
769

„Elevii și studenții din România care participă la competiții internaționale unde realizează soluții tehnice pot primi burse de cercetare, în valoare maximă de 100.000 de lei.

Programul de burse și premii ,,Henri Coandă” este desfășurat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării iar înscrierile se pot face până pe data de 17 aprilie.
De asemenea, vor fi premiate rezultatele deosebite ale elevilor și studenților români, obținute la concursuri internaționale, dacă se bazează pe realizarea unui bun, serviciu sau a unei aplicații specifice cercetării aplicative și inovării. Elevii și studenții care au participat la o astfel de competiție, individual sau în echipă și au obținut premiul I, II sau III, în 2022 sau 2023 sunt încurajați să aplice la Premiile ,,Henri Coandă”. Premiile se acordă individual, pentru fiecare membru al echipei: 15.000 lei pentru locul I, 9.000 lei pentru locul II, 6.000 lei pentru locul III.

(Dan MOTREANU, vicepreședintele PNL)