Europarlamentarul, Cristian Buşoi, vicepreşedinte al PNL,  îl acuză pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, că minte în legătură cu taxa de solidaritate,  susținând  că Uniunea Europeană (UE) ne-ar obliga să o introducem.

Eurodeputatul a declarat pentru PSnews.ro că NU există vreo directivă a Comisiei Europene (CE) în acest sens : Domnul ministru Ionuț Mişa de la Finanțe debitează minciuni cu grație despre taxa de solidaritate: nu există în legislația europeană obligația acestei taxe! Nu există o directivă europeană care să oblige la taxa de 2% a guvernului Dragnea,  a afirmat Buşoi pentru PSnews.ro.

Vicepreşedintele PNL a dat de îneles că de fapt declaraţia  minstrului Ionuţ Mişa  ascunde de fapt o disperare a Executivului de a face rost de bani, ca să acopere promisiunile făcute de către oamenii lui Liviu Dragnea: Domnul Mişa de la Finanțe are nevoie de bani să plătească pensii și salarii pentru care guvernul PSD nu mai știe de unde să facă rost de bani. Dacă Guvernul ar fi făcut ceva să folosească creșterea economică prin investiții pentru dezvoltare, atunci ar fi fost bani. Din păcate, guvernul PSD a tocat nu doar ce avea, dar a cheltuit mult peste ce avea, ca să dea creșteri, pe care acum le acoperă din taxe noi, cum este invenția cu taxa de 2% de solidaritate. Sunt taxe de solidaritatea cu prostia și incapacitatea Guvernului!” – a încheiat Cristian Bușoi.

(Jurnal)