Conducerea Europa FM a decis să returneze sumele obținute dintr-un contract de publicitate cu Primaria București, contract semnat în vară, dar la care a renunțat ulterior, a anunțat postul de radio. Acesta precizează, citându-l pe realizatorul Moise Guran, că postul va pune la dispoziție spațiile publicitare respective pentru promovarea inițiativei „Noi construim un spital”.

Potrivit postului, „Acceptarea generoaselor campanii de publicitate cumpărate de Primăria Capitalei pentru promovarea unor proiecte făcute din bani publici, nu pot avea nicio justificare comercială propriu-zisă și reprezintă în realitate publicitate electorală mascata în favoarea PSD și a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea”

Anunțul vine în contextul în care Libertatea scrie, joi, că Primarul Gabriela „Firea a cheltuit 1,1 milioane de euro ca să facă publicitate spitalului de copii Gomoiu, construit cu supraevaluări ‘cu 2,485%'”.

Recent, Gabriela Firea a stârnit scandal prin ironiile si acuzele la adresa proiectului „Noi construim un spital” și inițiatoarelor acestuia.

HotNews.ro a scris, pe 3 octombrie, că Primăria Capitalei plătește aproape două milioane de euro pentru a face reclamă la programul de consolidare și proiectele desfășurate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale. Acordul cadru acoperă perioada august 2019-decembrie 2021. Contractul vizează difuzarea unui spot pe minim șapte posturi TV, promovare pe minim 8 stații radio si promovare online pe minim 11 site-uri.