Mai este o singură etapă de jucat din sezonul regulat al Ligii I. În această rundă se vor decide ultimele două echipe calificate în Play-off. FC Botoșani, Academica Clinceni și Chindia Târgoviște luptă pentru locurile 5 și 6.

În acest moment, poziția a 5-a este ocupată de FC Botoșani (41 de puncte, golaveraj 38-35). O treaptă mai jos în clasament este Academica Clinceni, cu același număr de puncte, dar golaveraj 27-25, în timp ce Chindia Târgoviște este pe 7, cu 39 de puncte (golaveraj 23-23).

Toate cele trei contracandidate joacă în deplasare:

 • FC Argeș (locul 9) vs Chindia Târgoviște
 • Dinamo (locul 14) vs Academica Clinceni
 • FC Voluntari (locul 12) vs FC Botoșani

Dacă ne raportăm la locurile din clasament ale adversarelor, Chindia va avea cea mai dificilă misiune. Orice alt rezultat în afara victoriei este similar cu ratarea obiectivului de către dâmbovițeni. În schimb, dacă echipa antrenată de Emil Săndoi învinge, calculele se complică.

În cazul în care două echipe se află la egalitate de puncte, departajarea se face în funcție de punctele câștigate în meciurile directe, apoi de golaverajul din aceste partide. Dacă echilibrul persistă, are câștig de cauză formația care a înscris mai multe goluri în confruntările directe. Dacă nici așa nu se poate face diferențierea, se ia în considerare golaverajul general. În ultimă instanță, să joacă un meci de baraj.

Pornind de la premisa că partida dintre FC Argeș și Chindia Târgoviște este câștigată de oaspeți, putem avea următoarele situații:

Situația 1: FC Botoșani și Academica Clinceni pierd.

Chindia și Academica Clinceni se califică în Play-off. Academica va fi la egalitate de puncte cu FC Botoșani, dar stă mai bine la rezultate directe (2-1 la Clinceni și 0-0 în Botoșani).

Situația 2: FC Botoșani pierde și Academica nu pierde

Chindia și Academica Clinceni se califică în Play-off.

Situația 3: FC Botoșani nu pierde și Academica pierde

Chindia și FC Botoșani se califică în Play-off.

Situația 4. FC Botoșani și Academica obțin câte un punct

Cele trei contracandidate vor avea același număr de puncte, 42. Se face clasamentul în trei. Iată care au fost toate rezultatele dintre ele:

 • Academica vs FC Botoșani 2-1
 • FC Botoșani vs Academica 0-0
 • Chindia vs Academica 2-1
 • Academica vs Chindia 0-0
 • Chindia vs FC Botoșani 2-3
 • FC Botoșani vs Chindia 0-2

Clasament

 1. Chindia Târgoviște 7 p. (6-4)
 2. Academica Clinceni 5 p. (3-3)
 3. FC Botoșani 4p. (4-5)

Așadar, echipele care se califică în Play-off sunt Chindia și Academica.

Situația 5: FC Botoșani câștigă, iar Academica face egal.

FC Botoșani și Chindia se califică în Play-off.

Situația 5: FC Botoșani face egal, iar Academica învinge.

Academica și Chindia se califică în Play-off.

Situația 6: FC Botoșani și Academica înving, mergând împreună în Play-off.

În concluzie, cele mai mari șanse să termine sezonul regulat în Top 6 le au echipele care sunt acum pe locurile 5 și 6, pentru că nu depind de jocul rezultatelor. Chiar și dacă nu își câștigă meciurile din această rundă, ele pot profita de un pas greșit al Chindiei.

Va fi o etapă de neratat pentru pariori. Cine nu are cont la o agenție se poate înregistra până la startul meciurilor și va beneficia și de ofertele promoționale de bun venit, cum este Maxbet bonus.

Niciuna dintre cele trei echipe nu are jucători suspendați în urma cartonașelor galbene primite în etapa 29. În ceea ce privește adversarele, FC Argeș este lipsită de griji, iar FC Voluntari și mai ales Dinamo au nevoie mare de puncte, pentru că amenințarea retrogradării este reală. Pe de altă parte, „câinii” nu vor conta pe Paul Anton și pe Bejan, eliminați în partida cu CFR Cluj.

Indiferent de formațiile aliniate de antrenori, va fi o etapă foarte interesantă.