Cu sprijinul domnului Dumitru Beianu, candidatul alianței electorale PNL USR PLUS la primăria comunei Ulmi, Enache Cristian, a avut o întâlnire cu domnul Gheorghe Pasat, secretar de stat al Ministerului Dezvoltării, în vederea identificării soluțiilor de finanțare din fonduri europene a unui proiect prin care să se realizeze racordarea comunei Ulmi la rețeaua națională de gaze naturale.

Atât domnul Dumitru Beianu, cât și domnul Enache Cristian i-au arătat domnului secretar de stat Gheorghe Pasat necesitatea și importanța unui asemenea proiect pentru comuna Ulmi.

Domnul secretar de stat Gheorghe Pasat a asigurat că există posibilitatea finanțării unui asemenea proiect, cu atât mai mult cu cât 85% din costurile totale sunt suportate din fonduri europene iar diferența de 15% este suportată de la bugetul de stat în vreme ce bugetul local nu va fi deloc afectat.

Domnul Dumitru Beianu a scos în evidență necesitatea urgentării demarării acestui proiect întrucât comuna Ulmi este singura comună din zonă în care nu a existat preocupare pentru racordarea la rețeaua națională de distribuire a gazelor naturale, existând chiar riscul ca fără o urgentare a demarării proiectului, la un moment dat să nu mai existe soluții tehnice pentru realizarea acestui proiect.

Domnul secretar de stat Gheorghe Pasat i-a asigurat pe domnii Enache Cristian și Dumitru Beianu de întreaga sa disponibilitate pentru a ajuta locuitorii comunei Ulmi în realizarea acestui proiect.

Unul din obiectivele majore și prioritare pe care Partidul Național Liberal și le-a asumat este acela al extinderii rețelei de distribuție a gazelor naturale, astfel încât fiecare gospodărie din România să poatâ fi racordată.
Din nefericire și la acest capitol, județul Giurgiu a fost lăsat mult în urmă, iar comuna Ulmi este doar una dintre comunele giurgiuvene care are nevoie de un asemenea proiect.

Biroul de presă al PNL Giurgiu.