Emoții și bucurie la serbarea de Crăciun a clasei Pregătitoare a Școlii Gimnaziale „ Sfântul Gheorghe” din Giurgiu

0
772

Ca aproape la fiecare sfârșit de an calendaristic, în preajma sărbătorilor de iarnă, se aud glasuri cristaline de copii care urează de bine pentru noul an sau care colindă minunatele colinde de Crăciun. Locul de unde răsună aceste glasuri sunt clasele de curs, care prind viață în această perioadă prin desfășurarea serbărilor de iarnă.

Am fost invitată astăzi să particip la o astfel de serbare și pot spune că am retrăit emoțiile pe care le simțeam când eram copil și nu-l așteptam pe Moș Crăciun, ci pe Moș Gerilă.

Magia Crăciunului își întinde aripile peste întreaga lume și astfel totul devine mai lin și mai frumos…

Personal, percep Crăciunul ca fiind cel mai minunat moment al anului, o perioadă a bunătății, iertării și dărniciei.

Dar să revenim din visare…

Așa cum spuneam, elevii clasei Pregătitoare A de la Școala Gimnazială nr. 1 „ Sfântul Gheorghe” din Giurgiu, sub îndrumarea profesoarei pentru învățământul primar, Otilia Florentina Zamfir au pregătit o minunată serbare de iarnă, într-un decor specific de iarnă.

Doamna Zamfir ne spunea că: „ În 27 de ani de activitate a organizat în fiecare an serbări de Crăciun, chiar și în perioada de pandemie. Spiritul Crăciunului există în fiecare dintre noi și mi-ș dori să îl simțim cât mai puternic”.

Emoțiile copiilor au fost răsplătite, căci la serbare a fost prezent Moș Crăciun, în persoană. Moșul i-a răsplătit pe fiecare dintre copii cu diplome de copii isteți, dar și cu cadouri. Bucuria a fost nemărginită, ca și nerăbdarea de a descoperi ceea ce Moșul le-a pregătit.

„Copiii au primit cu mare bucurie darurile aduse tocmai din Laponia de Moș Crăciun, bucuria, citindu-se în ochii tuturor” ne spunea doamna învățătoare a prichindeilor.

„Am venit sǎ colindǎm

De bine sǎ vǎ urǎm,

Sǎnǎtate, mult noroc

Şi tot anul plin de rod!

Colindǎm de sǎrbǎtori,

Noaptea pe la cântǎtori

Şi aceastǎ zi sǎ fie

La mulţi ani, cu bucurie

Cǎ-i seara de Ajun

Colindǎm pentru Crǎciun.

La mulţi ani, s-aveţi folos,

De naşterea lui Hristos!”

Îi mulțumesc doamnei învățătoare pentru invitația pe care ne-a lansat-o de a participa la această serbare și de ce nu, de a ne întoarce în timp și de a ne bucura de tot ceea ce înseamnă simplu și firesc.

(Ana Magheru)