Elevii Școlii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân” din municipiul Giurgiu, câștigătorii trofeului “Prietenii Pompierilor”

0
474

Miercuri, 04 mai 2022, cu ocazia Zilei Internaționale a Pompierilor, s-a desfășurat etapa județeană a concursului „Prietenii Pompierilor”. Concursul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vlașca” al județului Giurgiu, Inspectoratul Școlar Județean, a avut sprijinul Consiliului Județean Giurgiu, și s-a desfășurat pe stadionul „Dunărea” din municipiu, reunind la start 100 de elevi ce au alcătuit zece echipaje de la unități de învățământ din Giurgiu, Ghimpați, Bolintin Vale, Vlașin, Daia, Stoenești și Izvoarele.

Concursul, cu caracter educativ tehnico-aplicativ și sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor, dezvoltă capacitățile de înțelegere și de apreciere a pericolelor generate ale situațiilor de urgență pentru viață și mediu. De asemenea, formează și dezvoltarea la elevi a unor trăsături moral-volitive, cum sunt: inițiativă, spirit de echipă, curaj, disciplină și spirit de fair-play.

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial.

Echipajele, formate din câte nouă membri și o rezervă, au avut de trecut o probă teoretică, cu întrebări din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, o pistă cu obstacole și o ştafetă de 400 m, cu obstacole.

La această fază a concursului au participat zece școli gimnaziale din întregul județ, trei școli dintre acestea fiind premiate.

LOCUL I: Școala Gimnazială „Mircea cel Bătrân” din municipiul Giurgiu, coordonați de director, profesor de educație fizică, Cocean Marilena și de prof. Ene Claudia;

LOCUL II: Școala Gimnazială „Profesor Dinu Nicolae” din localitatea Vlașin, coordonator, prof. Palcu Cosmin;

LOCUL III: Școala Gimnazială Nr. 1 Daia, coordonator, prof. Puțaru Roxana.

De precizat că elevii Școlii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân” vor reprezenta județul în acest an, la Etapa Națională a acestui concurs.

Una dintre cele două coordonatoare ale echipei câștigătoare, directoarea Marilena Cocean ne spunea la finalul acestei competiții: „mulțumim tuturor participanților, atât elevilor, cât și cadrelor didactice, și, nu în ultimul rând, organizatorilor pentru buna organizare a acestui concurs!”

(Ana Magheru)