De luni, elevii revin fizic la ore în școlile unde rata de vaccinare este de peste 60%! Vezi câte sunt până acum pregătite pentru aceste cursuri…

0
333

 

Școlile și grădinițele reîncep, luni,  orele, ce se vor ține fizic acolo unde rata de vaccinare e mai mare de 60%, după cum a declarat, vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

El a spus că, potrivit situației de săptămâna trecută, rata de vaccinare de peste 60% există în 54% din școlile și grădinițele din învățământul de stat și privat.

Avem peste 70% din personal vaccinat – profesori, învățători, personal nedidactic și didactic auxiliar. Personalul didactic are rata de vaccinare mai mare decât cel nedidactic –preciza ministrul care menționa faptul că situația va fi actualizată săptămânal.

Totodată ministrul preciza faptul că deși limita minimă pentru prezența fizică a elevilor la școală este  de 60% rată de vaccinare, acolo unde sunt profesori în carantină sau infectați sau unde sunt probleme de infrastructură, școala poate face cerere pentru ore online chiar dacă are rata de vaccinare peste 60%.

El mai spunea că se așteaptă ca  ritmul în care se desfășoară  rata de vaccinare să ajungă cât mai curând la 70%, un procent care ar putea oferi un grad mare de siguranță în privința susținerii cursurilor cu prezență fizică la școală.

Datele statistice arată ca la acest moment rata de vaccinare cea mai mare este la licee. Această rată de vaccinare va fi disponibilă pe site-ul fiecărui inspectorat școlar.

Toate aceste măsuri vor fi incluse într-un ordin semnat de miniștrii Educației și al Sănătății,  Ordinul urmând a fi semnat și trimis vineri la Monitorul Oficial, astfel încât fiecare grădiniță și școală să ia decizia cum reia orele.

(Jurnal)